Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какви свещи да избера за ямаха хт и доминатор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Какви свещи да избера за ямаха хт и доминатор

Какви свещи да избера за ямаха хт600е 1993гидина и доминатор 650 1990година
    иридиева , златна или платинена и защо ?
    YAMAHA XTе 595 cm3 1991g.

До: Какви свещи да избера за ямаха хт и доминатор

Първоначално публикуван от joreto666 Преглед на мнение
    Какви свещи да избера за ямаха хт600е 1993гидина и доминатор 650 1990година
    иридиева , златна или платинена и защо ?
    Защо си мисля,че е наи добре да избереш тази която препоръчва производителя по Service Manual.

Коментар

Тая тема не те ли устройва като изчерпателност за разликите? Да не си я забравил, ти си я пуснал - http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...E4%E8%E5%E2%E0

А за самите модели, които си споменал най-качественият вариант е сам да пробваш, ако не искаш да се довери на мненията от темата по-горе.
      Ето НЖК какво дават за Доминатор - http://www.ngksparkplugs.com/part_fi...cles/step3.asp

и за ХТ - http://www.ngksparkplugs.com/part_fi...cles/step3.asp

платинени и златни поне в каталога нямат

При денсо незнам как е...

Коментар

да ама това е тема за иридиева свещ само
        а аз искам да знам коя е по добра от трите ... иридиева , платинена или златна
        защото платинената е по скъпа от иридиевата и следователно би требвала да е по добра
        YAMAHA XTе 595 cm3 1991g.

Коментар

Първоначално публикуван от joreto666 Преглед на мнение
          да ама това е тема за иридиева свещ само
          а аз искам да знам коя е по добра от трите ... иридиева , платинена или златна
          защото платинената е по скъпа от иридиевата и следователно би требвала да е по добра
          Отново става дума за три различни метала от които е изработен електродът на свеща. И е нормално да имат разлики в цените иначе щяхме да си викаме само свещи.
          Слагай обикновена и тва е.
          Ако имаш проблеми с горивната смес и диамантена да сложиш всичките биха имали еднакво дълъг живот.
          [SIZE=5][FONT=Garamond][B][COLOR=red][COLOR=blue][/COLOR][/COLOR][/B][/FONT][/SIZE]

Коментар

колега нжк или денсо каквато ти е и електрониката на яамахата си вземи,това е и по каталог

Коментар

Аз на моя Доминатор съм с Шампион и си е екстра. Преди бях с една сиг на 10000 години от един др, а преди нея беше нгк беше абсолютно здрава и хубава свещ. Обаче мислех, че от нея ми правеше едни мизерии и я изхвърлих После осъзнах, че съм изхвърлил перфектна свещ.
              Последно редактирано от viki terzieva; 31-05-10, 11:41.
              LIVE TO RIDE/RIDE TO LIVE

Коментар

По каталог Доминатора го дават с NGK-DPR9EA-9
                LIVE TO RIDE/RIDE TO LIVE

Коментар

Предписаните!

Коментар

Според мануала:NGK DPR8EA-9 DENSO X24EPR-U9

Коментар

DENSO X24EPR-U9 ....... Е най доброто на нашия пазар - за модела цена: 5.00 лв

Коментар

От: До: Какви свещи да избера за ямаха хт и доминатор

А моя въпрос е как сваляте и слагате свещта на Доминатора. Сваляте ли пласТмасите? Някой виждал ли е оригинален ключ за свещи за Доминатор?
                        Последно редактирано от viki terzieva; 31-05-10, 11:40.
                        "If they give you ruled paper, write the other way." Juan Ramon Jimenez

Коментар

Би трябвало да имаш комплект ключове под някоя от пластмасите,те си вървят с мотора.На един приятел му липсват и ползва моя ключ от ХТ-то,но и с него му е трудно
                          АКО ПОНЕ ВЕДНЪЖ НА ДЕН НЕ ИЗПИТАШ СТРАХ, ЗНАЧИ НЕ ЖИВЕЕШ !!!

Коментар

На Доминатора инструментите стоят в 1 кутийка долу пред картера. Там си нося, каквото съм решил, че ми трябва, но мотора съм го купил без оригинални инструменти. Предишния собственик си беше правил сам 1 ключ за свещи и е голям зор. Чудех се другите как са решили този проблем с развиването на свещта, защото на мен ми е мнооооооого зор. Между другото, преди 3 дена смених старата свещ, NGK на над 5 години. Сложих иридиум на Denso за 30 лв. Разликата е огромна при ниски обороти. Моторът работи доста по-стабилно, дори когато не е загрял достатъчно, а като цяло на втора под 2500 оборота изобщо не вървеше. Сега е същото, но вече при 2000 оборота. На високи обороти не съм усетил разлика. Ако някой знае от къде да си взема оригинален ключ за свещи за Доминатор да свирка.
                            Последно редактирано от viki terzieva; 31-05-10, 11:39.
                            "If they give you ruled paper, write the other way." Juan Ramon Jimenez

Коментар

От: Какви свещи да избера за ямаха хт и доминатор

Златна няма, а от другите колко по-скъпа, по каталог разбира се е по-скъпа
                              Последно редактирано от viki terzieva; 07-11-11, 21:04.
                              0888/451875,0879/451875,0898/494201 Николай Янчев

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X