Обява

Свий
Няма добавени обяви.

проблеми с кабела за свеща

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• проблеми с кабела за свеща

Никаде не видях да е писано по този въпрос,затова пускам тази тема.
    Значи проблема е в следното имам Honda Dominator 650cc 92г и започна да пали когато си иска(буквално когато си иска).Всяко едно кабелче е премерено няма прекъснати кабели , напреженията са в границите и въпреки всичко вече ми горят 3 кабела на свеща.???
    Ако някой може да помогне да ме посъветва нещо.
    поздрави

До: проблеми с кабела за свеща

Какъв кабел слагаш?
    Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
    Джон Кенеди

Коментар

CLASS D -30 +180 ГРАДУСА. Проблема е че гори съпротивлението на кабела.Вече четвърто.

Коментар

Ти ме уби!
        До колкото знам , резистор в системата се слага за да намалява високоволтовото напрежение и да не смущава електрониката. Резистора се слага или в кабела или в свещта(буквата R в номера на свещта означава че е с резистор).Ако проблема ти е в резистора на кабела,сложи обикновен кабел(от тия дето се продават на метър) и си сложи свещ с резистор(въпреки че и старата да оставиш не е особен проблем).Би трябвало да сработи.
        Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
        Джон Кенеди

Коментар

Резистора е за намаляване на смущенията върху електроуреди които са в близък радиус Телевизори и други приемци .И може да се махне без да се налагат други корекции.
          ГЛАВИ МЕ БОЛИЧКАТА

Коментар

Това не е проблем, който се среща често. Ако кабелите горят, то тогава ти дават на късо, т.е. провери си кабелите които са свързани към бубината, малко смешно звучи, но да не си ги обърнал и да подаваш обратно напрежение и от там да ти горят кабелите или да не е свързана наопаки. Започни още от контактният ключ. Провери и самият бутон за гасене да не е повреден и да дава на маса през цялото време. Може и самата батерия да е свързана наопаки. Както казах, малко вероятно е но провери.
            Срамно ми е да кажа, но имах случай, когато заредих по грешка една батерия на "обратно". Най интересното е, че се зареди.

Коментар

...кога ли ша го вдигнеш на крака този ,,неразваляем,, модел на прехвалента ...ХОНДА , - направо вече не ми се вярва / - Приготвяай си буркани и го зазимявай на рафтовете в мазата /при другите/

Коментар

Колкото до "iLKOMOTOR" за човек, който купува 38 (поне) мотор и вече го е обявил за продажба това е несериозно мнение по-въпроса.Още повече, че Януари месец чакаш доходи от *20лв (който явно нема да получиш ).
                А сега сериозно тези неща съм ги проверил и не е от тях има нещо друго .Възможно ли е бобината да дава от време на време по-високо напрежение и затова да гори?

Коментар

Първоначално публикуван от pecakada Преглед на мнение
                  Колкото до "iLKOMOTOR" за човек, който купува 38 (поне) мотор и вече го е обявил за продажба това е несериозно мнение по-въпроса.Още повече, че Януари месец чакаш доходи от *20лв (който явно нема да получиш ).
                  А сега сериозно тези неща съм ги проверил и не е от тях има нещо друго .Възможно ли е бобината да дава от време на време по-високо напрежение и затова да гори?
                  Тя ако дава по-високо от 20-30000V ще гръмне. Майтапа на страна, малко възможно е да стане. Това ще избие някъде. Пипни я и провери дали е гореща, може да дава на късо. Ако всичко си проверил както казваш, провери ли свеща? Дали използваш точната свещ? Може свеща да ти се нагорещява и от там да гори кабела.

Коментар

Стигнах до следния извод или е CDI или е алтернатор но незнам какви напрежения трябва да има?До алтернатора и от там до CDI !

Коментар

Ако не може да решиш проблема сам. Предпоръчвам ти Боби от мотобум. Най-малкото може да ти замери всичко и да ти каже каде е проблема, а от там на татък и сам да го решаваш.

Коментар

+1 Ако е CDI дори направо на същия ден ще се возиш

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X