Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем Доминатор - може би алтернатор?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем Доминатор - може би алтернатор?

Здравейте колеги,
    От началото на сезона пилотирам Dominator NX650 ’90.

Както ви е известно няма пълно щастие, за съжаление започнаха проблемите с това че не ми зарежда акумулатора.

Проблемите биха могли да са следните:
    1. Реле-регулатора е умрял и не пропуска ток .
    2. Генератора на ток (динамо, магнет, алтернатор) не произвежда ток, който да мине през релето.
    3. И двете

Купих нов акумулатор, че стария не държеше ток.
    Почвам да меря. Откачвам клемите от акумулатора – ~ 2.5V.
    Меря преди Реле регулатор-а всяка фаза към корпуса, същите резултати.

Значи проблема ще да е в Алтернатора.

Мой човек в съседна Гърция се консултирал с майстор който му прави моторите, човека казал че на Доминатор нямало случай да се бил претакал Алтернатор.

Дайте съвет, да го вкарвам ли в бокса (хич не ми се иска, все още сме в сезона), към кой да се обърна за съвет и евентуално ремонт.

Поздрави ,

До: Проблем Доминатор - може би алтернатор?

здравей аз също карам доминатор,това му е една от малкото слаби страни(освен теглото ),имаш проблем с алтернатора (комутатора)макар че рядко се получава този дефект,е доста неприятен!Тук даже в форума имаше тема с подобно оплакване,получава се често колкото и смешно да звучи от неправилно подбрани по мощност(вт) крушки по осветителната система,отечки(късо съединение на проводници) и подобни нередности разгледай тази тема дано ти свърши работаhttp://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=33209
    ,виж и да няма някое прекъснато кабелче!! по системата!успех

Коментар

Първоначално публикуван от MitakaNX Преглед на мнение
      здравей аз също карам доминатор,това му е една от малкото слаби страни(освен теглото ),имаш проблем с алтернатора (комутатора)макар че рядко се получава този дефект,е доста неприятен!Тук даже в форума имаше тема с подобно оплакване,получава се често колкото и смешно да звучи от неправилно подбрани по мощност(вт) крушки по осветителната система,отечки(късо съединение на проводници) и подобни нередности разгледай тази тема дано ти свърши работаhttp://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=33209
      ,виж и да няма някое прекъснато кабелче!! по системата!успех
      Колега,ти дали си прочел какво си написал?Алтернатор и комутатор нямат нищо общо.Аз за първи път чувам да се е прецакал алтернатор на Доминатор.До колегата с проблема,имам намотките/звездата/,ако е от тях пиши на лс или -0888300834.Също така и за коя година,че имат разлика.

Коментар

Първоначално публикуван от asen_dp Преглед на мнение
        Колега,ти дали си прочел какво си написал?Алтернатор и комутатор нямат нищо общо.Аз за първи път чувам да се е прецакал алтернатор на Доминатор.До колегата с проблема,имам намотките/звездата/,ако е от тях пиши на лс или -0888300834.Също така и за коя година,че имат разлика.
        прочети малко оплаквания и по други форуми и ще разбереш какво имам предвид,а за алтернатора и комутатора нямат нищо общо-моя е грешката не съм се изразил правилно просто посочих това което се разваля най-често къде да се търси проблема!!!!

Коментар

Благодаря за споделените мнения,

Доминатора е 90-91 (с манивела).

Снощи пак мерих и го оглеждах - забелязах че гумения шлаух около проводниците отиващи към алтернатора е скъсан, но няма
          прекъснати кабели.

Мерих съпротивлението на всяка намотка обаче няма проблеми (по книжка 0.1 ома). По между им дава 1.2 ома.
          За съжаление нямам достатъчно време да ремонтирам Доминаторче-то иначе с този "Усерс-Мануал"
          (евала на Джапанките) бих се наел сам да го направя.

Ако може дайте някакви координати на човек който би го свършил.

Намерих по темите координатите на Боби (Боби - 0888407143), но телефона или му е изключен или го е сменил. Казаха ми че ходел
          до Мотобоом.

Искам да се консултирам с някой който е пипал и има опит.

Колега:"аsen_dp" ще ти се обадя непременно да се разберем.

Поздрави

Забравих да напиша че ми донесоха Реле-Регулатори от Гърция имам 2 чисто нови. Ще са в БГ до 4 Сеп.
          Ако някой се интересува и е закъсал ще се радвам да помогна.
          Единия е за Транслaп.

Коментар

Друг случай, но все пак Доминатор, изоставен преди връх Ботев, не видях човека да пи.... на близо, все пак е доста голо, явно му се е разсърдил.
            Прикачени файлове
            Последно редактирано от Christo; 27-08-08, 12:44.
            Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор и попадаш на по-пиян тракторист

Коментар

Маи всеки 2-ри Детонатор прави тоя номер . Ама аз като говоря , че от това не става оффроад машина никой не слуша Тук в Сливница сигурно има поне 3-4 Детонатора , които им се е преебала електрониката А те само ги хвалят и хвалят , абе немам думи

Отностно темата , когато го запалиш изкарвали черен дим и ако си вдига и сваля оборотите сам , значи е от комутатора.
              http://ftp.domainbg.com/CECO_KANGOTO...%20EGOISTE.bmp

Коментар

Колега няма, димове няма нищо, оборотите си коват на 1500 и няма мърдане. Пали от едно завъртане на стартера (когато има акумулатор).

Дайте някакви координати на Боби къде се намира точно или телефон защото на този който ми дадоха не отговаря.

Поздрави

Първоначално публикуван от CECO_KANGOTO Преглед на мнение
                Маи всеки 2-ри Детонатор прави тоя номер . Ама аз като говоря , че от това не става оффроад машина никой не слуша Тук в Сливница сигурно има поне 3-4 Детонатора , които им се е преебала електрониката А те само ги хвалят и хвалят , абе немам думи

Отностно темата , когато го запалиш изкарвали черен дим и ако си вдига и сваля оборотите сам , значи е от комутатора.

Коментар

Изби кочината....сериозно...

Колегите модератори могат да изтрият това ми мнение....но просто не се сдържах
                  MG RACING

Коментар

Колега,не пиши глупости.НАЙ ДОБРИТЕ СА ВСЕ ПАК СА ХОНДА.

Коментар

не искам да спамя излишно,но това изказване може да влезе в тема "бисери" от форума ,а за офроуд каране най-важен бих казал е човека, защото лично съм бил свидетел карачи как се справят с допотопна руска техника(разбирай ИЖ),камо ли ако могат да си позволят по-расова машина ,но по-важното е идеята, а не мотора защото не всеки може да изкара пари за маркова техника!! по-важното е желанието!

Коментар

Колеги грешката е в моя телевизор

Понеже не мога да търпя "Детонатора" да е с повреда, снощи пак се впуснах да меря.

Оказа се че съм мерил тока от алтернатора с DC . Направо ми идеше да се гръмна.
                        Превключих на AC и пак меря като набримчвам масура на 2500 rpm - "ток да та убие" - над 50 V и от трите фази.

Камък ми падна от сърцето

Проблема остава в реле-регулатора

Сега остава да купя нов/оригинален (в Гърция ми искат 60 Еуро) или да намеря вариант за ремонт/подмяна с друг.

Дайте съвети пак

Благодаря за мненията още веднъж.

Поздрави

Коментар

...когато го запалиш изкарвали черен дим и ако си вдига и сваля оборотите сам , значи е от комутатора.
                          Карбуратор и комутатор не бива да се бъркат
                          А изказването, за какво става и не става Доминаторът ми е леко смехотворно, без да е сред любимите ми машинки
                          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Станислав_ Преглед на мнение
                            Изби кочината....сериозно...
                            На NiGhtY Детонатора , точно така прави и точно от комутатора му проблема , затова го написах това

Лелеле , ама вие хора не разбрахте ли , че лош мотор НЯМА . И от доста време насам не може да се каже "тоя мотор е по-добър от тоя " . Всички са добри , зависи , в какви ръце попадне . А и щом се засягате толкова за тея Детонатори , значи наистина нещо им куца . Аз ценя хубавото и ако наистина ми беше хванал с нещо окото тоя мотор , щях да си призная . Дразни ме и факта , че винаги доминатора е " на всяка манджа , подправка " : Бил добър за офф-роад ; Бил добър за околосветско , абе изобщо мултифункционален . Доминатора си е за леки разходки до някоя полянка , за питник , за риба и тн. каде го врете при Офф роад машините , просто незнам . Сега ако си помислите , че нямам впечатления от този мотор и изказвам мнение , ще ви кажа , че в Сливница сигурно има 20 Детонатора , всички различни години от 88г. до 08г. и нито един не е могъл до сега да ме впечатли .

Извинете ме за Спама
                            http://ftp.domainbg.com/CECO_KANGOTO...%20EGOISTE.bmp

Коментар

Добро тежко ендуро е - не е кросова машина, което съвсем не го прави лош. При това въздухарка, което означава, че като го фърлиш някъде няма да се откършат радиаторите.
                              Иначе и на мен повече ме кефят ДР и КЛР 600, (по-рязък е) но това е въпрос на навик и на каране.
                              Хондето, обаче е несравнимо по-здраво и от двете и малко по-леко от едното.
                              Това са тежки ендура и сравнението с крос е некоректно. Ендурото по дефиниция е универсално (dual purpose), от което се подразбира, че не е отличник нито на пътя нито извън него...
                              Нали не очакваш една Татра да се справя с деретата по-добре от Унимог?
                              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X