Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо по дяволите стават такива работи или как можем да изгорим страртера на WR450?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Защо по дяволите стават такива работи или как можем да изгорим страртера на WR450?

Пичове, изглежда съм изгорил стартера. Не само че изглежда, ами направо съм го изгорил.

Проблема е, че след като го смениха излязох един ден да карам и тогава го направих отново. И пак не мога да си обясня, как може да изгоря чисто нов стартер, при условие, че ползвам всичко както трябва. Или може мизерията да е станала, но не само от стартера, а някоя жичка наоколо и неща от тоя сорт?

До: Защо по дяволите стават такива работи или как можем да изгорим страртера на WR450

Петре, голяма е вероятността причината за изгарянето да не идва от стартера, а от нещо друго и изгарянето на електромотора да е негова производна. Не съм вещ с ел.инсталацийте и единственото което мога да те посъветвам е да намериш добър жичкаджия, преди да сложиш друг работещ ел.мотор.

Коментар

До: Защо по дяволите стават такива работи или как можем да изгорим страртера на WR450

По принцип, знам че когато натиснеш стартера държиш 4-5 секунди. Тази процедура максимум 2-3 пъти, ако не стане, разклащаш мотора напред-назад на свободна. Пък и винаги използвам топлия шок, когато паля мотора.

Не мога да чатна от къде може да произтича проблема?

И ако всичко е наред? Нормално ли е да гори 2 пъти стартера?

Коментар

Здравей колега. Незнам какъв точно ти е проблема,но да се случи два пъти не мисля ,че е в стартера проблема.Провери всепак ЕЛЕКТРИКИТЕ,но виж сле стартера дали всичко се върти нормално.Данеби да се товари самия стартер.

Коментар

Нещо ми се върти в главата, че Сабин беше писал някъде че някои 450-и го имат този проблем! Що не му чукнеш едно лично, той май е най в час с ямахите!
          "Do not correct a fool, for he will hate you;
          Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
            Нещо ми се върти в главата, че Сабин беше писал някъде че някои 450-и го имат този проблем! Що не му чукнеш едно лично, той май е най в час с ямахите!
            Слави е прав. Обаче по думите на Сабин става въпрос само за моделите от 2003г.
            т.е. първата 450ка

Коментар

А сега,де? Ама моторът е 2005. Странна работа. Кофтито е,че не искам да рискувам. Един стартер едва ли не е 500 долара.

Аз по принцип, когато е студено или не съм го палил от седмица-две, винаги си ритам.

Гадното е, че на кофти терени стартера е голямо преимущество! Ама май ще ритам?

Коментар

Проблема на 2003 е механичен,а именно при загасен двигател на наклон и включена предавка при връщане назад на мотора и превъртане на двигателя се чупи нещо по стартера!

Коментар

Ако бендиксът не отлепва при вече стартиран двигател става именно това. Двигателят върти стартера и го разрушава. Случвало ми се е на КЛР
                  "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Да де, ама той говори за изгорен стартер. Петре, сигурен ли си, че са изгоряли намотки?
                    Инак бендикса ако не отлепва ще го направи вътре на дреб. Обаче пък на нов(той казва че е сложил чисто нов) да не отлепва, а и вече два изгорени имал...

Коментар

Странна работа. Изгорял е. Това е сигурно.

Карах 1 седмица с новия, по едно време паля и само цъква. Не ще да захапе грам.

Шибана работа. Трябва ми човек с тоци явно...

Коментар

А релето дали изключва реално при пускане на стартбутона?
                        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Имайте впредвид, че лосчето за топлия старт при WR450-ицата не е "декомпресор", т.е. не намалява компресията в цилиндъра, а само променя подаването на въздух и не влияе на усилието на стартера.
                          (поне така си мисля де )
                          LZ1VYI --- Само моториста знае защо кучето си показва главата през прозореца.

Коментар

Да ти кажа честно 4-5 секунди ми се виждат бая.
                            Не знам какво точно му е на твоя стартер, но на тия машини стартерите не са като на кола. По принцип се предполага че ще ги ползваш само когато наистина няма друг начин, и че през останалото време ще си палиш с манивелата. С която между другото би трябвало да пали доста лесно ако всички останали реглажи са в ред.
                            Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Виж четките му да не би да са сдали фира. Иначе скутера на татко се пали само със стартер. За манивелата няма някви зъби. Иначе много лесно пали.
                              '05 Suzuki RM 250

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X