Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Имам проблем със свеща... Нужен ми е съвет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Имам проблем със свеща... Нужен ми е съвет

Здравейте всички.
    Този въпрос го бях задал и в чужда тема за да не побликувам нова, но след като не получих отговор пуснах тази тема.

Значи имам следния проблем със свеща, постоянно ми гори или незнам как да го нарека спира да функционира и вече смених 3 свещи. Мислех си, че е случайност или свещите не са били качественни, но три свещи да сменя в рамките на 2 месеца едва ли ще е от свещите. И исках да попитам от какво може да се получава така ??? В мотора ли е проблема ??? Към кое да се насоча какво да проверя???

Ходих при 2-ма електичари в града, но и двмата казват, че имат много работа и немогат да ми обърнат внимание, за това реших пак да попитам тук . Прегледах и други теми, но подобен проблем не срещнах.Благодаря за вниманието, очаквам съвети какво да правя за да не купувам повече свещи
    [URL="http://forum.offroad-bulgaria.com/album.php?albumid=433"]Денем почивай, за да може нощем да се наспиш.[SIGPIC][/SIGPIC][/URL]

До: Имам проблем със свеща... Нужен ми е съвет

Свещите подходящи ли са за твоят мотор и за времето сега?Въздушният филтър чист ли ти е?Пипал ли си нещо по карбубратора?
    MG RACING

Коментар

Ако кажеш и какъв ти е мотора нещата ще станат по-ясни.
      Какъв е двигателя ... какви свещи ползваш и т.н
      Живей за всеки дъх!

Коментар

Свеща е по каталог каквато е предназначена, за времето незнам кое какво трябва да е, въздушния филтър ми е от дунапрен. Не е много мръсен, но миказаха, че можеда се пере и го изпрах, но това преди месец някъде, а карбуратора не съм го пипал понеже знам, че там не трябва да пипа секи.

А мотора е Умразния от повечето учасници във форума Aprilia Pegaso 650 свещите са NJK веднъж сожих и champion ама същата работа се сполучи. Когато сложа нов свещ сичко си е окей 2-3 седмици след това когато си реши изгаря.... Вечерно време го пребирам и всичко си е добре, 1-2 дена не го паля и когато го запаля препуква само в началото и до там после си върти без да зацепи, ако извадя и почистя свеща после пали но неработи както трябва прекъсва, угасва. Това са симптомите...
        [URL="http://forum.offroad-bulgaria.com/album.php?albumid=433"]Денем почивай, за да може нощем да се наспиш.[SIGPIC][/SIGPIC][/URL]

Коментар

Въздушният филтър освен да се пере се омаслява със специално масло за въздушни филтри....изчисти го,омасли го...сложи си свещ по каталог...и ако пак го прави го закарай на някого които разбира за да ти види настроиките на карбуратора...
          Успех
          MG RACING

Коментар

Непременно ще го омасля, но аз и преди да го изпера ми изгоря една свещ... Ще опитам да намеря някой в града който се занимава с ел.

Коментар

Първоначално публикуван от Patrician Преглед на мнение
              Непременно ще го омасля, но аз и преди да го изпера ми изгоря една свещ... Ще опитам да намеря някой в града който се занимава с ел.
              Изпери го..омасли го...НЕ подавай газ като палиш!!!

Проблема не е от ЕЛ. естество...
              MG RACING

Коментар

Паля винаги по един и същ начин. Дърпам смукача, оставям да поработи след 1-2 мин. е загрял, връщам смукача и оставям да поработи и чак тогава тругвам или давам газ. Възможно ли е да се получава така ако преди да съм запалил докато го вадя от гаража да съм дал газ и да съм го задавил и от това да гори ако е задаван ?

Коментар

Всичко е възможно направи това което ти писах...и не подавай газ...
                  MG RACING

Коментар

Добре благодаря за саветите, аз преди 2-дена сложих нова, за сега си работи добре, ще направя всичко казано по горе и да се надявам, че повече няма да сменям свещ или поне не този сезон.

Коментар

и аз имам подобен проблем днес свалих да изчрийя карборатора и след това го карах но не е като преди някак си варви по малко и рамжи повече и забелязах че като му дам гас и покраи свеща излизат искри ако някои знае как тряя да регулирам карборатора . мерси предварително

Коментар

Брато карбуратора сам едва ли ще можеш да си го регулираш. А и едвали това може да се обясни по интернет. А това с искрите немога да го проумея. От къде излизат тея искри от към лулата или от към цилидъра. Провери дали не ти е много хлабава свещта и дали прави добър контакт с лулата. И кажи какъв е мотора все пак.
                        Поздрави от мен.
                        KAWASAKI Let the good times roll

Коментар

Оправих го сега варви повече . регулирах го перфектно !!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X