Обява

Свий
Няма добавени обяви.

КЛР 600 със стартер

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• КЛР 600 със стартер

искам да ви попитам как мога да го направя тоя мотор да пали без да електрониката (релета кабели и т.н) ПОМОЩ ???
    потърсих из форума но не намерих нищо и затова пускам нова тема (може да е имало нещо но търсачката нищо не намери а и ас също)

До: КЛР 600 със стартер

Май без електрониката не може.Аз имам 650 и исках да му изхвърля всички кабели но не става.
    sigpic

Коментар

Ако го постигнеш би трябвало да патентоваш начина и ще изкараш доста парици сигурно.

Коментар

а нестава ли само с един кабел за стартера към акомулатора ?

Коментар

Първоначално публикуван от lordcho Преглед на мнение
          а нестава ли само с един кабел за стартера към акомулатора ?
          Става, разбира се - само го полей с бензин и щракни със запалката.
          Нали ти трябва нещо, което да казва на свеща, кога да светне
          Защо се плашиш толкова от електониката? При КЛР проблем с тоците е рядкост. Обикновено проблем причинява немърливост или дърводелски подход при опит за ремонт.
          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

lordcho, няма да е лошо да задаваш по добре въпросите си, по пълно и ясно. Че така някой може да те разбере погрешно...и да ти даде грешен съвет и най-лошото - ти го послушаш.

Аз до колкото разбирам, под електроника нямаш в предвид предварението на запалването, а захранването на електромотора?
            Т.е. искаш да разкараш всичко и да подадеш директен плюс от акумулатора на стартера? Без релета и др. Така ли е?
            Не съм много вещ с ел.инсталацийте, но така го разбирам...

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро XR 600 Преглед на мнение
              lordcho, няма да е лошо да задаваш по добре въпросите си, по пълно и ясно. Че така някой може да те разбере погрешно...и да ти даде грешен съвет и най-лошото - ти го послушаш.

Аз до колкото разбирам, под електроника нямаш в предвид предварението на запалването, а захранването на електромотора?
              Т.е. искаш да разкараш всичко и да подадеш директен плюс от акумулатора на стартера? Без релета и др. Така ли е?
              Не съм много вещ с ел.инсталацийте, но така го разбирам...
              Да правилно си ме рабрал точно това е въпросът ми. И аз не съм вещ в тоя занаят за това питам.

Коментар

Стартерът се управлява от едно реле,което се намира под лявата кора под седалката. Без него може, ако го замениш с достатъчно сериозен бутон, какъвто се съмнявам да откриеш. Може да сложиш друго реле от какъвто и да е мотор със стартер. Не виждам защо да го махаш. то е нещо, което много рядко дава ядове. Просто сложи друго реле.

Коментар

ако си го имах нямаше да го махам ама нямам никакви релета не само за стартера ваобще сичките кабели и релета ги няма само ония за свещите си стои и за това питам дали така може да за да не копувам такива неща а и те няма да са от най-ефтинките предполагам

Коментар

За да имаш мотор, на който да разчиташ трябва да е както трябва..
                    А ако е само комутаторът останал какво правиш с реле регулатора?
                    След няколко паления акумулаторът пада и какво става след това?

Коментар

Няма проблеми за падането на акомулатора важното е да запали и след това акомулатора отива на зарядното като падне. Важното е само да запали и да върви. Ако има само комутатор ще запали ли че неможах да разбера

Коментар

Ако е правилно свързан ще запали. Комутаторът и бобината се не се захранват от акумулатора, а директно от едната фаза на генератора.
                        Ако си намериш десен капак с манивела може да игнорираш останалата електрика. Но да палиш КЛР на манивела е малко приключение, особено ако декомпресорът не работи.
                        Моят съвет е да си намериш липсващите компоненти и да го направиш като хората.

Коментар

Ще се опитам да послушам съвета ви но знаете ли горе долу колко ще струват нужните части ако имате някава информациа за примерни цени моля да споделите с мен.
                          мерси предварително.

Коментар

Цените са както ги намериш, защото е уместно да търсиш 2 ръка. Няма смисъл да набутваш пари в такъв мотор.
                            Търси из обявите за КЛРи на части. Някои неща стават и от други мотори.

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                              Става, разбира се - само го полей с бензин и щракни със запалката.
                              Нали ти трябва нещо, което да казва на свеща, кога да светне
                              Защо се плашиш толкова от електониката? При КЛР проблем с тоците е рядкост. Обикновено проблем причинява немърливост или дърводелски подход при опит за ремонт.
                              Е Колега аз съм ДЪРВОДЕЛЕЦ ама моя си е здрав..Хем аз си го ремонтирам.
                              sigpic

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X