Обява

Свий
Няма добавени обяви.

износени шлици

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• износени шлици

някой да даде идея как да си оправя проблема с износените шлици на скоростното лостче без да се налага да се прекапва с цео
    с течен метал дали ще стане здраво и колко ли ще издържи
    Да се откажеш е лесно,да успееш е трудно.

До: износени шлици

Там има голямо натоварване....Особено при агресивно каране...
    Пробвай с Локтайт или Поксипол... но ме съмнява... Истината е ново!

Кои шлици са размазани - на лоста или на оста ?

Коментар

Нищо не помага...НОВО
      MG RACING

Коментар

Първоначално публикуван от Станислав_ Преглед на мнение
        Нищо не помага...НОВО

Подкрепям Станислав- няколко пъти съм имал проблеми с шлици, така и не помогна нищо- наложи се смяна на детайла Пък едно скоростно лостче избрах да го заваря. Не ми е правило проблеми, обаче двигателя се разглабяше с флекс
        2015 KTM EXC 450 six days Argentina
        Toyota Land Cruiser KDJ 125

Коментар

,лошото е че и двата детайла са с изнозени шлици
          мисля си да разпробия лостчето и колчето дето се подава и ад набия болче и така ад решя проблема ама незнам дали ще стане
          иначе мога да си поръчам направо и двата детайла но незнам как се водят по каталог на англииски
          Да се откажеш е лесно,да успееш е трудно.

Коментар

Капни му една капка с телоподаващо (само една капка) и не си усложнявай живота излишно! Двигателя да не е капачката на резервоара та да го отваряш всеки ден!
            "Do not correct a fool, for he will hate you;
            Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Аз също имах такъв проблем и да ви кажа ,има начин да се направи без заварка и смяна с ново. Краят на оста където са били шлиците много внимателно се оформя на правилен квадрат и по този размер се прави ново лостче със вътрешен квадрат,Може да се избие със поансон на преса или да се направи на Щос машина .Важно е да влиза плътно и квадратът на оста да е правилен,като предварително се установи позицията на лоста за да е удобен за превключване.Стяга се и готово няма мърдане ,аз така карам моя мотор и съм направи още няколко по този начин.Хубаво е тази част която влиза върху оста да бъде термообработена на не голяма твърдост.
              Стефан Дянков

Коментар

И аз така направих- разпробих оста и лостчето и 1 болт през тях! Но тая ос се оказа супер здраво копеле и заминаха 2 бургии докато се пробие и трябва точно да работиш
                [img]http://images26.snimka.bg/005951842.jpg[/img]

Коментар

Побългареването не е добро решение.Ако трябва да е с квадрат или с отвор японеца е щял да го направи.
                  Сменяш си оста и лосчето и край.

Коментар

Първоначално публикуван от p.djartov Преглед на мнение
                    Побългареването не е добро решение.Ако трябва да е с квадрат или с отвор японеца е щял да го направи.
                    Сменяш си оста и лосчето и край.
                    Точно побългарено си кара две години и ще искара още поне две .......Инъче е хубаво да се слагат нови части на моторите....... когато струват 12х ..........
                    Последно редактирано от diskusa; 18-06-08, 20:03.
                    Стефан Дянков

Коментар

В случая побългаряването не мисля че е проблем. Аз в дупката напъхах и си оставих счупената бургия и я намазах със Поксипол че да седи плътно и сега новия собственик го продаде още не беше мръднало.
                      [img]http://images26.snimka.bg/005951842.jpg[/img]

Коментар

Първоначално публикуван от SIRIUS Преглед на мнение
                        Но тая ос се оказа супер здраво копеле и заминаха 2 бургии докато се пробие и трябва точно да работиш
                        Тази ос има около 50 единици твърдост......трудно ще я пробиеш.
                        Стефан Дянков

Коментар

Това с побългаряването чрез пробиване не е лоша идея, но приложението и е доста индивидуално- не всяко лостче е дебело и пробиването чувствително ще намали здравината на по-тънките. При каране в града не вярвам да е проблем, но при екстремности може да се окаже фатално и вместо да поддаде самото лостче, би се счупила оста.
                          2015 KTM EXC 450 six days Argentina
                          Toyota Land Cruiser KDJ 125

Коментар

Не се пробива ,а странично се прави каналче като на оригиналното и се стяга както е стегнато фабричното странично за да не излиза.
                            Стефан Дянков

Коментар

И ако се счупи недай си боже на мама му в г..зъ,кво правим.Викаме неволята,ама аз съм бил свидетел на такава работа.Тази осичка всъщност, валче нали е с диаметър 10мм.Каква дупка какви квадрати,нали отвора трябва да е поне 3 мм че то какво ше остане.Смятате ли с този ботуш ,че някой си мери силата колко да рита.
                              Той Стефан е царя на побългаряването .Признал съм го.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X