Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с разпределителния вал , др 600 86г

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с разпределителния вал , др 600 86г

Здравеите , преди няколко дена смених главата с друга и при паленето се чуваше скърцане от главата доложих че е от вала понеже не беше пален от доста време и не беше качил масло , запалих го карах го добре се представи но на следващата сутрин скърцането продължи отворих го веднага и видях че гърбиците на вала са чисто сухи и горе кобилиците и те а на всякаде другаде има масло по главата , мисля че маслото го качва веригата и как така точно в средата на вала няма да има масло...

До: Проблем с разпределителния вал , др 600 86г

Маслото се качва през задния десен болт ако не се лъжа и ако си напляскал много силикон има вероятност да не ти качва масло в главата.
    Polaris Magnum 500
    Mercedes ml320

Коментар

И мен това ме съмнява ама все пак реших да попитам , съмнява ме и нещо друго оная цедка на маслената помпа ако се е задръстила може трудно да преминава маслото ...хахах пак ще го разхжърлям няма да е ...

Коментар

Виж правилно ли си зглобил и как е силикона,но ако си разменил шпилките също може да не качва качествено масло.мисля че там минаваше една магистрала за главата,от дясно на цилиндъра!
        Успех!
        [CENTER] [IMG]http://www.mgracing.eu/podpisi/racer.jpg[/IMG][/CENTER]

Коментар

ЗАДЪЛЖИТЕЛНА практика при мен е ВИНАГИ след подобен ремонт или просто отваряне за ревизия,да не бързам да го сглобявам /резервоар, седалка и т.н./ ами оставям капачката на всмукателните клапани отворена и паля мотора за да видя дали качва масло!!!
          Другото,което ще те посъветвам е да сипваш след такъв ремонт и преди палене по малко масло в резервоарчето под кобилиците, защото ако е сухо и трябва да чакаш да качи масло от картера догоре,докато работи мотора може да стане голяма беля
          "Kолкото повече се превръщаме в свръхчовеци, толкова по-безчовечни ставаме"
          А+
          LZ1DRZ

Коментар

Друг вариант е да се завърти колановия вал на ръка при отворен капак на клапаните,от страната на магнета тогава много ясно се вижда дали качва масло.
            Стефан Дянков

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X