Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чупене капаци на WR450F

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Чупене капаци на WR450F

Искам да ви попитам какво трябва да се направи на капаците отстрани. Не съм ги снимал, заради което трудно ще ме разберете. Това са капаците при лоста за скоростите и от другата страна при крачната спирачка. Първо се счупи единя при спирачката (пукна се де) и сълзи леко масло, онзи ден при едно падане лоста за скоростите спука и другия капак!!!
    Заварва ли се този метал? И има ли някакви защити или по усилени капаци? Или някаква хитрина за да не се чупят, освен че е добре да не се пада !?
    Видях Събин на стария WR беше си направил от някакъв метал допълнителен капак и го беше залепил! Обаче от другата страна при скоростите капака е с чупки а и разстоянието е много малко нещо да се надлепва. Даите някакъв съвет какво да направим! Благодаря

До: Чупене капаци на WR450F

Би трябвало да могат да се заварят. Не може ли да наставиш допълнителни предпазители отгоре върху тези или да ги замениш с други по дебели.
    [SIZE=5][I][FONT=Palatino Linotype][B]Botevgrad Racing Team-[SIZE=1]some call it a hobby... we call it a way of life....[/SIZE][/B][/FONT][/I][/SIZE]

Коментар

Колега, аз имах подобен проблем с ЦРФ, който ми струваше нов капак... Предполагам, че и за ВР има такива афтърмаркет капаци подсилени - http://www.btosports.com/p/HINCVR. Струва колкото нов оригинален горе-долу. Но най-добре е да не се пада по камънаци.
      Bling bling, money ain't a thing :)

Коментар

Капаците са направени от много гаден материал.В повечето случаи ги правят от отпадъци и почти няма два мотора с еднакъв състав на материала(специално за капака на алтернатора-този зад ск лост)-по думи на цветни заварчици.За да стане заварката добре е задължително електрода да е от същия материал.Заваряват се разбира се (лепенето с течен метал и епоксидни смоли е само временен вариант-например в гората),но е задължително да се отиде при специалист-аз имам доверие само на двама души:
        -Светлана-0888920393-малко е кисела , но иначе работи доста добре.
        -Светльо-9208085-по-добре иди при него.
        За усилени капаци не съм в час-нека по-запознатите да кажат.
        Успех!
        Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
        Джон Кенеди

Коментар

Колега , извинявай.
          Чак сега видях че си от Враца.Става дума за София.
          Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
          Джон Кенеди

Коментар

капаците на новите мотори в повечето случаи са магнезиеви и може да се каже че не подлежат на заварка.
            Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

мммм да, така си и мислех че ще е сложно с тея заварки. Хубавото е че е само спукано и сълзи ( и от двете места). Лепнахме го с покси пол на car system и неизпуска засега ама си не е работа това. Ще взимаме някакви ал. ламаринки и ще ги изЧукаме под формата на капака ама с какво да ги залепим? А и това е след като се справим с теча! Сигорно ще копуваме нови капаци, даваите инфо откъде!?

Коментар

Десо,капаците са магнезиум и не подлежат на читава заварка.Правят едни шмекерии,ама не си е работа.Отдясно можеш да сложиш протектор , ама отляво не.Всъщност може да се изработи карбонов,но едва ли ще струва по-малко от 200 лв(заедно с матрицата)
                offroad фен
                1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
                TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

Първоначално публикуван от Гълъбин Колев Преглед на мнение
                  Десо,капаците са магнезиум и не подлежат на читава заварка.Правят едни шмекерии,ама не си е работа.Отдясно можеш да сложиш протектор , ама отляво не.Всъщност може да се изработи карбонов,но едва ли ще струва по-малко от 200 лв(заедно с матрицата)
                  И какво ще ми предложиш в тази ситуация???

Ще взема да кача снимки утре да видите какво е точно!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X