Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сегменти за XT 500

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Сегменти за XT 500

От 10 години карам Ямаха ХТ 500 модел 81 год. От известно време почна да губи мощност и миналата година и смених сегментите с такива от косачка БЧС, само ги минах на плосък шлаф щото бяха по дебели. Вървенето се оправи, но започна да гори масло. Масления сегмент не съм го сменял от БЧС-ката нямаше как да се преправи и оставих нейния си. Положението с горенето обаче става все по зле. Толкова много гори масло, че на около 100 км зацапва свеща и мотора гасне.
    Някой има ли идея къде мога да намеря комплект сегменти. Обаждах се тук там, обаче понеже била стара година и няма части

До: Сегменти за XT 500

Има много колеги се занимават с поръчки от Щатите, дано успеят да ти помогнат...
    Изчакай включване.

Коментар

Първо трябва да се разглоби двигателя и да се премерят цилиндъра и буталото. Защото ако е износен цилиндъра няма смисъл да сменяш само сегменти.
      Стефан Дянков

Коментар

Първоначално публикуван от firestorm Преглед на мнение
        От 10 години карам Ямаха ХТ 500 модел 81 год. От известно време почна да губи мощност и миналата година и смених сегментите с такива от косачка БЧС, само ги минах на плосък шлаф щото бяха по дебели. Вървенето се оправи, но започна да гори масло. Масления сегмент не съм го сменял от БЧС-ката нямаше как да се преправи и оставих нейния си. Положението с горенето обаче става все по зле. Толкова много гори масло, че на около 100 км зацапва свеща и мотора гасне.
        Някой има ли идея къде мога да намеря комплект сегменти. Обаждах се тук там, обаче понеже била стара година и няма части
        Премери диаметъра на буталото(мери се полата перпендикулярно на буталния болт) и дебелините на сегментите и ще се пробвам да ти намеря някои от автомобил(при кубатура от 500 куб фи-то сигурно е около 85-90мм-все ще измислим нещо)
        Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
        Джон Кенеди

Коментар

Стандартния размер е 87.00мм

Коментар

дай дебелина на пръстените.на БЧС са 88 мм

Коментар

Днес като се поразрових в гаража намерих размерите които съм измерил миналата година. А те са: Бутало 87 мм, цилиндър от 87,61 до 87,63 мм в различните равнини. Така като загледах цифрите си мисля че само сегментиняма да оправят нещата, ще трябва и бутало и то 2-ри ремонт

Коментар

Днес като се поразрових в гаража намерих размерите които съм измерил миналата година. А те са: Бутало 87 мм, цилиндър от 87,61 до 87,63 мм в различните равнини. Така като загледах цифрите си мисля че само сегментиняма да оправят нещата, ще трябва и бутало и то 2-ри ремонт
                При ХТ600 номиналния размер на цилиндъра(заводски) е 95,00мм , 1-ви ремонт 95,25 , 2-ри 95,5 , 3-ти 95,75 ,4-ти 96,00. В Ямаха предлагат само 95,00 , 95,50 и 96,00. Ако буталото ти е 87,00 ,това означава че е стандартно(т.е. това е буталото с което е излязъл мотора от завода, или е сменявано но пак е сложен заводския размер), а цил 87,63 то това означава че цил е шлайфан на втори ремонт , но е сложено стандартно бутало-което лично мен ме изумява!!!Излиза че луфта м-у буталото и цил е 0,63мм което е огромен луфт-на ХТ600 по книга му дават 0,1 мм максимално допустима хлабина(шест пъти по-малка). При по-голяма се препоръчва осн.ремонт!
                Очевидно ще е необходимо и бутало.Проблема ти е че ХТ500 е доста архаичен модел и много се съмнявам че ще успееш да намериш части! Въпреки всичко опитай.Ако все пак не успееш , мога да ти предложа един вариант-възтанови цилиндъра до номинален размер(до размера на буталото с което разполагаш).Това може да стане по два начина-да набиеш риза или чрез нанасяне на покритие-тоя номер го прави Баджо-има цяла тема по въпроса-Митков е описал всичко и то много добре.На ХТ600 максимално допустимото износване на буталото е 0,1 мм.Ако твоето е в границите , можеш спокойно да опиташ. Това разбира се , може да стане ако буталото е здраво-няма пукнатини , бразди и т.н. , иначе всичко си губи смисъла.Огледай го много внимателно , защото при този голям луфт шанса да е здраво е малък.Ако всичко е 6 , намираш му едни нови сегменти и си готов.Конкретните размери ги уточнете с шлайфист-недей да импровизираш.
                Една препоръка-направи си добре сметката , защото обикновено тия изпълнения излизат доста по-скъпо отколкото си предполагал.
                Принципно най-добре е да се сложат части предвидени за конкретния модел.Подобни ремонти , аз лично , бих правил само в супер крайни случаи.Но при положение че не успееш данамериш части , мисля че нямаш избор.Освен да си купиш друг мотор!
                Успех!
                Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
                Джон Кенеди

Коментар

Колега веждам че си от Севлиево не е далече от Търново ще ти дам един номер на човек който всяка седмица ходи до Гърция да копува части мисля че щи може да открие това дето ти трябва и в Б.Г не се намира-0898410929 Захари.
                  [SIGPIC][/SIGPIC] Yamaha WR 426
                  ВСЯКО ПАДАНЕ Е ПРЕДПОСЛЕДНО

Коментар

Виж ето тук http://wemoto.com/, има по няколко размера ремонтни комплект/бутало+сегменти/ и със тоя нисък паунд са на доста изгодни цени.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X