Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вкарва ми бензин в маслото

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Вкарва ми бензин в маслото

Започнах да сменям маслото на kawasaki klx и осетих че маслото мирише на бензин и беше повече от колкото трябва.Как може да се оправи този проблем,освен с основен ремонт.

До: ВКАРВА МИ В МАСЛОТО БЕНЗИН

Е такова нещо за първи път чувам! Да вкарва масло във водата, чувал съм! Да вкарва вода в маслото също съм чувал! Ама бензин, и то толкова че да ти вдигне нивото на маслото....
    Единственото нещо, което ми идва на ума е че си оставяш бензина винаги пуснат когато не работи мотора, поплавака не спира притока на гориво и то, кой знае защо, вместо да прелее през преливниците, преминава през някой открехнат всмукателен клапан в цилиндъра и от там покрай сегментите та в картера с маслото. Нещо хич не ми се вярва тая работа! А иначе може да се умирише маслото на бензин, ама чак да му се вдигне нивото....
    "Do not correct a fool, for he will hate you;
    Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Първоначално публикуван от mad_motors Преглед на мнение
      Започнах да сменям маслото на kawasaki klx и осетих че маслото мирише на бензин и беше повече от колкото трябва.Как може да се оправи този проблем,освен с основен ремонт.
      Има такава възможност за вкарване на бензин в маслото и тя е напълно реална,така че не се чуди ! Когато карбуратура не е наред и работи на прекалено обогатена смес горивото от цилиндъра кондензира и преминава през сегментите в момента на такт сгъстяване преди ГМТ и момента на запалване. Естествено и сегментите не са нови и ключовете ако са им по големи от нормалното и вече има съвкупност от причини да се получава това.Аз съм имал много такива случаи при автомобилите през зимата когато се кара само градско при обогатена смес.Получава се както при карбураторите така и при инжекционите. Варианта за интервенция при теб да се отрегулира карбуратура така,че да започне да се изчиства свеща,което пък е признак че сместта се нормализира и мисля ,че ще има подобрение . Но това при положение че имаш достатъчно добра компресия за нормална работа.
      Стефан Дянков

Коментар

Първоначално публикуван от diskusa Преглед на мнение
        Има такава възможност за вкарване на бензин в маслото и тя е напълно реална,така че не се чуди ! Когато карбуратура не е наред и работи на прекалено обогатена смес горивото от цилиндъра кондензира и преминава през сегментите в момента на такт сгъстяване преди ГМТ и момента на запалване. Естествено и сегментите не са нови и ключовете ако са им по големи от нормалното и вече има съвкупност от причини да се получава това.Аз съм имал много такива случаи при автомобилите през зимата когато се кара само градско при обогатена смес.Получава се както при карбураторите така и при инжекционите. Варианта за интервенция при теб да се отрегулира карбуратура така,че да започне да се изчиства свеща,което пък е признак че сместта се нормализира и мисля ,че ще има подобрение . Но това при положение че имаш достатъчно добра компресия за нормална работа.
        А виж това не го знаех! Ама чак толкова да вкарва че да вдигне видимо нивото на маслото, възможно ли е? Няма ли да дави, да гори често свеща, да пуши, въобще други някакви признаци има ли?
        "Do not correct a fool, for he will hate you;
        Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

По някога границата е толкова тънка,че не се усеща докато не свалиш свеща и видиш че е леко влажна. При автомобилите с моноинжекционни системи на впръскване зимно време при каране само в градски условия и на къси растояния това явление става масово.Така ,чо то не е изключено и при моторите нещата са принципно едни и същи.
          Стефан Дянков

Коментар

До: Вкарва ми бензин в маслото

Имах същия проблем с автомобила.Зимата почти не го карах,а само го припалвах в гаража и от време на време го изкарвах но наблизо.В един момент се оказа,че е вкарало бензин в маслото.Посъветваха ме да покарам продължително време без да гася двигателя(около 200км.) и се оправи, бензина се изпари.

Коментар

Преди 4-5 години имахме една шкодичка 120Л и се караше 1 км.сутрин и вечер за това беше взета и това беше честа практика с бензина и маслото.Моторът ми зимата когато не съм го карал,един ден в седмицата го палех и работеше по 30-40 мин. на място,за да ме се получава този ефект и нямах проблеми.Никога не го паля за по 5 мин. защото знам,че това е по-лошо от колкото да не го запаля.
              [URL="http://slackpack.net/?q=node/388"]
              [/URL]

Коментар

Така е. Колегите са прави. От караба, през цилиндрите та в картера.
                При някои автомобили се получава и през повреденото платно на бензиновата помпа.
                Лично, на мойте коли, съм се сблъсквал и с двата случая.

Коментар

Ако маркучето на преливника е запушено или самия преливник всичкото гориво от резервоара отива в картера на самотек.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X