Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Твърд съединител!?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Твърд съединител!?

Хора дайте съвет как да направя съединителя си по мек! Попринцип оригиналните съединители на DR-a са си меки, имам приятели с още неподменявани съединители, които са страхотни, а моя е сменяван от предишния собственик на мотора и е нов, но твърд .
    Казаха ми че трябва да подменя някъв диск... или нещо такова, неможах точно да разбера, ако някой има опит и знае нека сподели. Имаше някъде тема дето беше писано за това, но не можех да я намеря, ако има проблем съжалявам!

П.П. За информация да кажа, мотора е Suzuki DR 650 R - 1991
    KTM Fen

До: Твърд съединител!?

Дани, жилата искат добро смазване за по-мека работа,мисля че го знаеш.Има една система която я монтираш на преди ръчката и другото което аз знам е,че има различно твърди пружини на съединителя.Не знам дали си заслужава да сменяш цял диск и гледай колкото е възможно по малко да е прегънато жилото.
    [URL="http://slackpack.net/?q=node/388"]
    [/URL]

Коментар

Жилото ми е добре разположено, смазвам си го, но все си е твърд и видимо не е от него, а определено е самия съединител. Мислил съм за пластмасова броня за жило, но незнам от къде да намеря... с нея малко или много ще се усети разлика.
      Други идеи ако имате... добре сте дошли
      KTM Fen

Коментар

Здравей,
        Сузуки ДР600 имат проблем по принцип в съединителите,Щом е сменен няма да имаш проблеми.Казваш че е твърд,преполагам че предишният собственик като го е сменявал е подложил по някоя шайбичка на пружините за да държат повече...не се ли направи това упражнение съединителят пак ще пробуксува и пак ще го сменяш.
        Карай така.
        Поздрави
        MG RACING

Коментар

В колите често има сервопружина на тоя педал и на спирачката.

Коментар

Първоначално публикуван от Станислав_ Преглед на мнение
            Здравей,
            Сузуки ДР600 имат проблем по принцип в съединителите,Щом е сменен няма да имаш проблеми.Казваш че е твърд,преполагам че предишният собственик като го е сменявал е подложил по някоя шайбичка на пружините за да държат повече...не се ли направи това упражнение съединителят пак ще пробуксува и пак ще го сменяш.
            Карай така.
            Поздрави
            Незнам какво ще правя, но е адски кофти особено за пътеките, ако му се качиш, ще кажеш "леле как го кара тоя мотор"
            KTM Fen

Коментар

Първоначално публикуван от Станислав_ Преглед на мнение
              Здравей,
              Карай така.
              Поздрави
              май май,ако не е сменян така може да спасят стариа
              Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

НЕ знам какво да те посъветвам...Смени си пинионите и караи без да пипаш съединител...Аз така карах около месец
                MG RACING

Коментар

Ми от време на време го правя, но само на прави отсечки, щото се претеснявам, ако го напъна на байр да не вземе да стане нещо, затова все със съединител гледам да си карам

Аз така карах около месец
                  ... това кво ще реже повреда ли си имал след "тоя месец" или караш така и нямаш проблем?!
                  KTM Fen

Коментар

Карам без съединител....само тръгвам с него,нищо им няма на моторите.Тествано и доказано.
                    Аз карах без съединител доста време защото счупих ръчката и не слагах нова.Смени си пинионите примерно с 13-48 и няма да имаш проблеми със съединителя...,Ако караш ДР със съединител скоро пак ще го сменяваш
                    MG RACING

Коментар

Скоро ще сменям виригата и забаците, защото веригата е свършила, а зъбаците са започнали да се ядат. Спрял съм се на 14 / 48.... сега съм с 15/47... ще има ли няква разлика... другия вариант 15 по бърз. Не съм сигурен че има 13ка?!
                      KTM Fen

Коментар

Първоначално публикуван от Daniel Gyorev Преглед на мнение
                        Хора дайте съвет как да направя съединителя си по мек! Попринцип оригиналните съединители на DR-a са си меки, имам приятели с още неподменявани съединители, които са страхотни, а моя е сменяван от предишния собственик на мотора и е нов, но твърд .
                        Казаха ми че трябва да подменя някъв диск... или нещо такова, неможах точно да разбера, ако някой има опит и знае нека сподели. Имаше някъде тема дето беше писано за това, но не можех да я намеря, ако има проблем съжалявам!

П.П. За информация да кажа, мотора е Suzuki DR 650 R - 1991
                        И моя съединител е същия ти го знаеш де ,но е с подлагани шайби на пружините.
                        Polaris Magnum 500
                        Mercedes ml320

Коментар

Слагай нови пружини,давам гаранция,че имаш шайби на старите.

Коментар

Първоначално публикуван от asen_dp Преглед на мнение
                            Слагай нови пружини,давам гаранция,че имаш шайби на старите.
                            Добре да приемем, че е така и че ако сложа нови пружини ще има подобрение, колко ще дърат тези пружини, на колко време трябва да се сменят за да е мек съединителя и какви пари са...
                            KTM Fen

Коментар

Първо по въпроса за съединителя:

Не те съветвам да сменяш само пружините, защото не се знае колко шайби имат настоящите ти, /демек в какво положение са "закърпени" да държат дисковете/. Ако сложиш нови пружини и ако дисковете са палени, нямаш гаранция, че съединителя няма да буксува с новите. Опитай да разглобиш съединителя и да подложиш с една идея по-тънки шайби, със сигурност съединителя ще стане значително по-мек. Естествено най-добрия вариант е подмяна на дискове и пружини, но оптималният е този, който те съветвам.

по въпроса за пиньона :

Не те съветвам да намаляваш броя на зъбите на предния, тъй като с това приближаваш прекомерно веригата към плъзгача на шарнира и ще имаш по-големи триения и износвания там. Ако ще караш горско тази машина, сложи и отзад голям венец, примерно 50 или 52 зъба, а предния си го остави 15
                              2015 KTM EXC 450 six days Argentina
                              Toyota Land Cruiser KDJ 125

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X