Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за маслото на Ямаха Тенере

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Въпрос за маслото на Ямаха Тенере

като цяло тази тема е доста мажна, тъй като единствена дава пълна яснота за начина на измерване на маслото. И въпреки всичко, дори и при наличието на по-малко масло в двг. за известно време, мисля че не е фатално, защото голяма част от него служи по-скоро за добро охлаждане охлаждане.
    2015 KTM EXC 450 six days Argentina
    Toyota Land Cruiser KDJ 125

Коментар

Първоначално публикуван от vladko33 Преглед на мнение
      като цяло тази тема е доста мажна, тъй като единствена дава пълна яснота за начина на измерване на маслото. И въпреки всичко, дори и при наличието на по-малко масло в двг. за известно време, мисля че не е фатално, защото голяма част от него служи по-скоро за добро охлаждане охлаждане.
      +1
      Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
      Джон Кенеди

Коментар

Първоначално публикуван от vladko33 Преглед на мнение
        Ако е поне над 2л. наистина не е фатално, за известно време! Обаче пък маслото се скапва толкова по-бързо, колкото е по-малко! И като се прибави и това че като е под нивото на пръчката няма да можеш да следиш нивото и състоянието на маслото редовно, накрая може и да стане фатално!
        Например за моя мотор, по книга дават да се сменя маслото на 6000км. Аз редовно си го сменям на около 4000км. (но не повече). Обаче веднъж ми се случи (след като видях състоянието на маслото) да го сменя още на 2000км.
        "Do not correct a fool, for he will hate you;
        Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Първоначално публикуван от stiv0702 Преглед на мнение
          Благодаря колега за отговора.Само още един въпрос?Ще съм много благодарен ако намериш време да отговориш и на него!!!Тъй като досега не съм имал мотор със сух картер ме интересува дали е нормално в казанчето да няма нищо,когато мотора не е работил???Благодаря!!!Ако се срещнем някога задължително ще черпя по бира!!!
          НЕ Е НОРМАЛНО но не е проблем. За да стои в казанчето или в рамката както е при некои хонди маслото трябва да има клапан на някой от маркучите за маслото той обикновено е прецакан на по старите мотори и не работи на моя също е така. И затова не задържа маслото в казанчето и никога няма да можеш да го премериш точно. Сипваш колкото пише по книгите и няма проблем. А ако се съмняваш че го харчи сипвай по гъсто 15/50 мотул полусинт. него не го харчи

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X