До: Проблем с капачето на масления филтър /резбата/ на Ямаха ХТ
Само за източване на маслото от масления филтър е това отворче! Не знам защо но е предвидено за в случай че искаш да смениш само маслото без да сменяш и масления филтър! А кой сменя масло без да смени маслен филтър не знам! Дори в мануала на моя има описани подробно два начина за смяна на масло: с маслен филтър и без маслен филтър! А за проверка на налягането се ползва малкото винтче отгоре на капачето. Също така има едни термометри за маслото, които се навиват на местото на това малко винтче! Караш си, навеждаш се да видиш температурата на маслото и се трясваш някъде изневиделица
! Глупости колкото си искаш!
П.П. Между другото, за да не ги прецаквате тези резби, избягвайте да ползвате обикновенни шестограми и тресчотки с накрайници! Аз например до сега ползвах отверка с накрайник шестограм и никога не съм натягал със сила, а просто докато прилепне капачето! Пък сега вече си имам два динамометрични ключа, които обхващат целия диапазон от усилия нужни за затягането на всеки един скрепителен елемент по мотора ми (в мануала има и таблица с усилията)!
Първоначално публикуван от ЕМО
Преглед на мнение
П.П. Между другото, за да не ги прецаквате тези резби, избягвайте да ползвате обикновенни шестограми и тресчотки с накрайници! Аз например до сега ползвах отверка с накрайник шестограм и никога не съм натягал със сила, а просто докато прилепне капачето! Пък сега вече си имам два динамометрични ключа, които обхващат целия диапазон от усилия нужни за затягането на всеки един скрепителен елемент по мотора ми (в мануала има и таблица с усилията)!
Коментар