Обява

Свий
Няма добавени обяви.

въпрос за klx400

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• въпрос за klx400

От скоро съм собственик на klx400. Забелязах, че има леко сълзене от водната помпа. В манюала пише, че се долива само антифриз годен за алуминиев радиатор. Мотора е нов и е със заводския антифриз. Какъв ползвате вие колеги? Съвместим ли е със оригиналния?

До: въпрос за klx400

Значи какво разбираш под нов внос?? Искаш да кажеш, че мотора е чисто нов и затова си сигурен, че е със заводския антифриз или е втора употреба, но нов внос и продавача ти е КАЗАЛ, че е със заводски антифриз

Както и да е не е проблем да долееш друг антифриз стига да е нещо добро например немски от ОМВ, имат един червен не е лош.
    Но за това сълзене причината на първо четене е една. Износена е оста на водната помпа там дето лежи семерингата а и самата семеринга може да е заминала но това е само първата и между двете има дупка в корпуса за да тече навън иначе ако премине и през втората ще влезне при маслото в двигателя.
    Лечението е само едно нова ос и семеринг. Или си караш така и доливаш постоянно но е много рисковано и не си струва икиономията.

Коментар

Има охладителна течност, не е антифриз !!!
      и за мотори е малко по различна от тази за автомобилите, просто е с други параметри, така че по добре си купи охладител от някой мотомагазин
      Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

При този модел това е масов дефект. Дори подмяната на уплътнителя не решава проблема. Поне така споделят в други форуми. А иначе мотора е нов, но е модел 2003г. Купен е по ибей като изостанала бройка. Не ми се иска веднага да го разглобявам. Плюс това той просълзява само като го запаля и щом малко заргее спира.

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение
          Има охладителна течност, не е антифриз !!!
          и за мотори е малко по различна от тази за автомобилите, просто е с други параметри, така че по добре си купи охладител от някой мотомагазин
          Точно казано!
          При моторите е важно да е охладителна течност, а не антифриз, защото е по-важна точката на кипене, отколкото точката на замръзване (освен ако не си държиш мотора отвън през зимата)! Аз ползвам охладителната течност на Мотул (поне съм сигурен че е предвидена за мотори), жълта, с точка на замръзване под -30 С и точка на кипене над +130 С, доколкото си спомням. Виждал съм и на Аджип, синя на цвят, да се продава в България, но за нея нищо не мога да кажа!
          "Do not correct a fool, for he will hate you;
          Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Аз лично ги деля на мотоциклетни антифризи (охладителни течности които не замръзват под нулата), и на състезателни охладителни течности (течности които охлаждат по-добре от мотоциклетните антифризи, но замръзват като водата при нула градуса).

На мотор стоял 4 години в сандъка, дори да няма хронични проблеми, не бих разчитал на оригиналните флуиди. Смени си всичките масла и охладителни течности, с две думи - всички флуиди освен в окачването.

Ако си в София, можеш да си вземеш специфични за мотоциклет антифризи или охладителни течности от повечето мото магазини.

В Мотобум мисля че продаваха Motorex. Имат антифризи, не знам дали имат състезателни охладителни течности.

http://www.motoboom.bg/text.php?f=contact

В нашия магазин имаме продукти на Маxima. Има и антифризи, и състезателна охладителна течност. За контакт - Георги, 0885 165 050.

Сигурен съм че има подобни продукти и в другите магазини, просто в момента не се сещам за марки.

Състезателните охладителни течности биха ти дали разлика при изключително високи топлинни натоварвания - те са за кросаци, ендуроваци без перка на радиатора и прочие. При обикновени условия на експлоатация и мотоциклетен антифриз би трябвало да е предостатъчен.
            Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X