Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Карбуратор на YAMAHA YZ400F - проблем?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Карбуратор на YAMAHA YZ400F - проблем?

Здравеите на всички.Карам ямаха Yz400F .Oт скоро започна да ми прави разни номера,като например малко трудно пали и много гърми в аспуха при отнемане на гаста.Освен това не работи на бавни обороти.Като отнемеш газта и угасва,което е много гадно.АЗ съм сигурен че това са проблеми от карбуратора.По точно от клапата която е от две части и между тях има някаква гумичка но не я знам нито каква е нито нищо .Тази информация е от един приятел но имам нужда от кмпетентно мнение.Много моля ако някои има такъв мотор и е имал проблем от това естество. да напише нещо за помощ.Между другото един колега има същия мотор и същия проблем.Това може би е някоя слабост при тези модели. Благодаря ви предварително.

До: карбуратор на YAMAHA YZ400F

Намери си някои маистор и провери луфта на клапаните

Коментар

и аз така си мисля, щом гърми клапаните ти са за регулиране
      не е лошо да се премерят хлабините им, не иска кои знае колко време и не е сложно
      Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Колега здравей може да се каже че и моят карборатор има същия проблем но мотора е КАВАЗАКИ КЛР но мисля да го карам на Асен от Дупница за да го оправи

Коментар

От Габрово до Дупница са 300км .Много ми е далече не става.

Коментар

Така и така, ако не си преглеждал клапаните ще трябва да го направиш. Инспектирай ги и след това се пръхвърляй към карборатора.
            Свеща сменял ли си скоро?

Коментар

има един човек в Севлиево които може да ти прегледа мотора изцяло

ако имаш интерес ще ти дам телефона му
              Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Не пипай карборатора ако слушаш мен.
                Проблема ти е 99% от смукателните клапани.

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение
                  има един човек в Севлиево които може да ти прегледа мотора изцяло

ако имаш интерес ще ти дам телефона му
                  Дали този човек се е занимавал с такива модели защото мотора нали знаеш че е чис крос.Казаха ми за Митко от Троян но ако може в Севлиевоми е много по добре.

Коментар

Правилно са ти казали за проблема с пластината в карбуратора. Хроничен е за тия мотори! Оправя се с нова или с добър стругаро-фрезист. При нас се случи така, че собственика на Ямахата е и добър фрезист и си направи нова. Щом се видим с момчето ще поговорим за проблема и ще ти кажа как да си помогнеш, но там ти е проблема, спокойно. Нова пластина е доста пари ,той беше проверил, не бързай.

Коментар

Първоначално публикуван от BukToP Преглед на мнение
                      Правилно са ти казали за проблема с пластината в карбуратора. Хроничен е за тия мотори! Оправя се с нова или с добър стругаро-фрезист. При нас се случи така, че собственика на Ямахата е и добър фрезист и си направи нова. Щом се видим с момчето ще поговорим за проблема и ще ти кажа как да си помогнеш, но там ти е проблема, спокойно. Нова пластина е доста пари ,той беше проверил, не бързай.
                      Aбе знам си аз че си е така .Но трябва да се свържа с този човек.То всяко нещо си е за него си. Те всички веднага клапани та клапани.То може и те да не са баш на солта,ама трябва патило.Друго си е като намеря човека които си е блъскал главата стози проблем.Ако можеш да ме свържеш с този човек ще черпя.Благодаря за вниманието ВикТоР-е.

Коментар

колега,почисти си карбуратора и после си провери клапаните...клапата (шибър) при тоя модел се износва бързо и обикновено се чупи внезапно ако много трака след като запушиш с ръка заглушителя значи очаквай изненада
                        "91 KDX200 "95 RM250 "99 YZ400F "00 YZ426F "04 CRF450R "07 CRF450R "08 WR450 "15 Beta300RR
                        MG Racing Team

Коментар

Първоначално публикуван от MM Преглед на мнение
                          колега,почисти си карбуратора и после си провери клапаните...клапата (шибър) при тоя модел се износва бързо и обикновено се чупи внезапно ако много трака след като запушиш с ръка заглушителя значи очаквай изненада
                          http://houseofmotorcycles.bikebandit...neId~8898.aspx

кое точно се износва че не нерзбрах точно ??

Коментар

клапата или шибъра включва № 10 и 12 от показаната схема....хмм и добра цена държат гледам
                            "91 KDX200 "95 RM250 "99 YZ400F "00 YZ426F "04 CRF450R "07 CRF450R "08 WR450 "15 Beta300RR
                            MG Racing Team

Коментар

саМО 12 И 13 позиция 10 е основата която не се поврежда позиция 12 е пластина на която има канал за о пръстен които е показан на поз 13.Клапата се движи нагоре надолу посредством колелцата.От другата страна се търка на точно тази пластина,която в моя случаи е износена и не уплътнява добре и не може да се регулира добре.Освен това не се връща хубаво и е проблем за карането.Свързах се с един човек от Карловския регион които имал същия проблем и си правил и си решил проблема.Обеща ми да ми направи .Все пак мерси за вниманието и може ли да ми дадете цената на тези неща.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X