Обява

Свий
Няма добавени обяви.

др 750 не пали

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• др 750 не пали

Колеги помагайте,др не пали.
    Рендео е 750 биг 1990г. Почистил съм карбураторите основно,разглобена бенз.помпа без видими щети,мембрани и тн. са ок но няма палене.Като го черпя през филтъра пали от раз. Но само докато изгори почерпката и това та там.Нови свещи.нови маркучи за бензин. Единственно ме съмнява бенз.помпа но не зная от къде да поръчам резервен комплект.Звънях в сузуки но няма отговор.
    От Перник съм и ако некои може да помогне ще съм много благодарен

От: др 750 не пали

Тествай я тази помпа. Извади маркуча от карбураторите и виж дали тече гориво , като го вдигнеш над нивото на горивото в резервоара , и завъртиш на стартер , трябва да протече гориво ако помпата работи. Ако не работи , виж дали е закачен вакума към смукателния колектор , и дали е спазена посоката вход изход. Но и без помпа , ако сипеш повече гориво в резервоара , карбураторите трябва да се напълнят и да запали. Така както го описваш , означава , че в карбураторите не постъпва гориво.
    В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

От: др 750 не пали

Ще ти напиша как бих процедирал в дадения случай.
      1. Развиване на дренажният винт на поплавковата камера на левия карбуратор. Ако има бензин -тече, ако няма -не тече. Ако нивото е много ниско ще тече малко и ще спре. По спомен този карбуратор е с обогатител за палене. След това същата процедура и с втория карбуратор.
      2. Сваляне на левия резервоар, откачане на бензинопроводите и подаване гравитационно на гориво от външен съд, някое пластмасово шише от бира примерно с нанизан маркуч ще свърши работа.
      3. След като се подаде гориво по този начин, се повтаря процедурата от т.1. Ако има бензин в поплавковата камера, всмукач, декомпресор, стартер и ....ако настройките на карбураторите са правилни, трябва да запали. Ако по този начин пали, преминаваш към следващата стъпка, тестване на бензиновата помпа.
      Gnome Rhone AX2 800 1938
      Yamaha XT600Z 1VJ 1986
      Husqvarna Te 510 1989
      Argvmentvm ad novitatem

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X