Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въздухaрки?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въздухaрки?

имам въпрос относно моторите с въздушно охлаждане,а именно-при каране в кал не е ли проблем ако върху загрелия цилиндър прасне вода,а също така и при миене на загрял двигател?
    Оф-Роуд клуб "Без Граници" - Сливница

До: въздухaрки?

няма проблем...
    ако се притесняваш от напръскване с кал, какво правим тогава като трябва да газим през река

Коментар

До: въздухaрки?

Първоначално публикуван от DUGHENRY Преглед на мнение
      имам въпрос относно моторите с въздушно охлаждане,а именно-при каране в кал не е ли проблем ако върху загрелия цилиндър прасне вода,а също така и при миене на загрял двигател?
      Ако има такъв проблем(обливане с вода), то той би бил почти еднакъв и за въздухари и за "водните"....
      По-правилен, според мен, би бил въпросът - ако се наблъска с много кал в междуребрените охладители....тогава, може наистина да се появи проблем с охлаждането, но тук става въпрос да се набият с кал от всякъде, а това при нормална употреба е трудно да стане....
      Трябва да се въргаляш някъде като глиган в кал та да го задръстиш с кал, но тогава не е гаранция, че ако си с "водно", няма да набиеш и радиаторите с кал...

п.п. направи ми впечатление, че това ми е 777 пост ....
      Просто вметка

Коментар

До: Въздухaрки?

Вярно е че въздушното охлаждане държи по-висока температура от водно-охладения двигател, но все пак мотора не се охлажда само от въздуха които минава през ребрата на цилиндъра. Голяма част от топлината се отнема от маслото минаващо през цилиндъра, така че небои се въздушно-маслено охладения двигател не може да загрее толкова че да пръсне като влезе във вода
        If you want to be "пиян", drink "ракия", not "айран"
        Кара: Honda XL 600R 1984'

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X