Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Черен дим при форсиране на място

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Черен дим при форсиране на място

така се получава при рязко форсиране, освен това има и пукане от ауспуха при спускане без газ или при връщане на газта. въпроса ми е
    само до регулиране на карбуратор съм опрял или е възможно да съм натегнал повече изпускателните клапани?

сместа ти е много богата
    тва не изключва вероятността да ти е натегнат и някой клапан
    но за сместа е сигурно
    оправи карбуратора
    и тогава гледай по натам

Коментар

Черния дим е от бензина и клапаните. Ако синее при пускане на газта тогава са седлата или водачите.

Коментар

Добре аз свалях карбуратора, но без да му размествам настр., а преди
        да го сваля пак пукаше, но по-малко и дим нямаше! Сещам се и друго че след като го сложих за проба сипах бензин 100 и мотора хич не го хареса та го изливах донякаде, но е останало малко сигурно, после си долях 95. Другото питане ми е да търся ли manual за карб. или да пробвам ей така?

Коментар

имай предвид че в момента е лято
          тоест е топло
          тоест въздуха е доста по не плътен
          тоест сместа на карбуратор който си е бил ок в хладното сега е доста по богата
          на кросовите мотори в мануала има една диаграма по която се смята при каква температура и каква надморска височина какви жигльори да се сложат
          четеритактовите мотори в по малка степен се повлияват но все пак и те обогатяват лятото сместа повечко
          затова от винта за въздуха му пусни повече въздух тоест развий го малко
          не знам твоя точно какъв модел е но за повечето модели има инфо за настройките в нета например в сайта на ауспусите фмф

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X