Имам XT600 Е 91г. и от доста време мисля да му монтирам кик-стартер но нямам никаква представа от каде да изведа декомпресора.Ако имате някакви идеи ще съм ви благодарен.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Декомпресор на XT600
Свий
X
-
До: Декомпресор на XT600
Жилото на декомпресора тръгва от една пластмасова капачка зад манивелата,минава над двуцевката и се захваща за една вилка която влиза в капака на клапаните.Когато ритнеш манивелата ,жилото издърпва вилката и манивелата олеква.Ако имаш всички тези елементи(ако се не лъжа имаше и XT без манивела) и те работят, ритай смело.Жилото подлежи на реглаж.Ако мотора пали трудно-жилото е пренатегнато,ако манивелата е твърда-жилото е хлабаво.Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!
"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
Джон Кенеди
Коментар
-
На моето XT, маслото се налива зад кормилото.В самата рамка на мотора има нешто като резервоар за маслото.Най от долу има пробка,която трябва да отвиеш,за да изпъснеш старото масло.После развиваш пробката и на двигателя за да изпуснеш и там маслото.Сменяш филтара заварташ пробките и започваш да наливаш маслото от онова място зад кормилото.Количеството масло което ще ти е мужно е малко повече от 3 литра,но ти ще се водиш по капачката която си развартял на нея е разграфено: минимума и максимъма .Двигателя побира около 1 литър.Когато налижа6 маслото ако не се побират трите литъра масло можеш да припалваш мотора за малко и да продалжиш да налива6.Не съм много сигурен но на моето ХТ му сипах 3.4 литъраАКО ПОНЕ ВЕДНЪЖ НА ДЕН НЕ ИЗПИТАШ СТРАХ, ЗНАЧИ НЕ ЖИВЕЕШ !!!
Коментар
-
Първоначално публикуван от ulaybev Преглед на мнениеследващия мотор който ще карам ще е със стартер задължително.АКО ПОНЕ ВЕДНЪЖ НА ДЕН НЕ ИЗПИТАШ СТРАХ, ЗНАЧИ НЕ ЖИВЕЕШ !!!
Коментар
-
Относно кик-стартера, трудно ли е поставянето ми,защото мисля че ще трябва да се изведе от вътрешната към външната страна.Ще трябва да се отваря двигателя и сигурно ще ми е нужен специалист. Как мислите вие?АКО ПОНЕ ВЕДНЪЖ НА ДЕН НЕ ИЗПИТАШ СТРАХ, ЗНАЧИ НЕ ЖИВЕЕШ !!!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар