Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за смяна на масло и зазимяване

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за смяна на масло и зазимяване

здравекте на всички! понеже все още карам моторетката имам въпрос: трабва да сменя масло на двигателя след 500 километра. но малко след това идва зазимяването. да сменя и да оставя новото за през зимата, или да не сменям сега нищо? чел съм различни мнения ,технически статии и публикации по въпроса, но практиката е един друг добър учител...благодаря предварително за споделеното!

От: Въпрос за смяна на масло и зазимяване

Не мисля, че има основателна причина да смениш маслото сега.
    Аз поне не бих.
    Всъщност мисля, че няма значение но давам лек приоритет на обслужване в началото на новият сезон.
    Враг усраине

Коментар

Аз пък бих сменил маслото. Няма никаква причина цяла зима да киснат железата в окислено масло. Самото масло пък няма да остарее много за 3-4 месеца престой на студено и на пролет му трябва само една проверка на нивото.

Коментар

На железата няма да им се случи нищо лошо ако киснат в каквото и да било масло.
        Зависи колко често сменя на сезон всъщност, тоест колко кара.
        При мен няма значение понеже пробега на маслото го "харча" за 2, макс 3 месеца.
        Ако се кара малко обаче май е по-добре е маслото да си стои в шишето отколкото в картера тези 3-4 месеца в гаража.
        Въпрос на оптимизация спрямо условията.
        Враг усраине

Коментар

Освен масло се сменя и филтър , затова е най-добре зимата да остане с това масло , и всичко да се смени преди началото на сезона.
          В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Не е задължително винаги.
            Повечето производители препоръчват смяна на филтър през 2 смени на масло.
            Което е съвсем адекватно ако се спазват предисанията за 6к км.
            Това е нелепо малко за един филтър.
            Та в случая решението зависи донякъде и от това.
            Абе както казах не бих се вкарвал в чак такива размисли.
            Може би защото го правя често и отдавна съм спрял да му отдавам значение.
            Враг усраине

Коментар

е благодаря,колеги! оставам на варианта да сменя сега /естествено с филтър/, че зимата може и да има някакво каране-като гледам какво е времето навън?....а и съм пропуснал да спомена, че имам гуми "таралежки" в мазето

Коментар

Не барай мотора . Никакво зазимяване - за 1 месец не си струва . 500 км са си 500 км . И 700 да станат - не го бърка дегрито . Резби не останаха на тези мотори от смяна ненужна .... Преждевременната смяна на маслото е също толкова вредна както преждевременната еякулация .

Коментар

А на колко км. се сменя маслото? Аз на моя го сменям веднъж годишно понеже не минавам необходимите километри.
                  Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от pe6o74 Преглед на мнение
                    Не барай мотора . Никакво зазимяване - за 1 месец не си струва . 500 км са си 500 км . И 700 да станат - не го бърка дегрито . Резби не останаха на тези мотори от смяна ненужна .... Преждевременната смяна на маслото е също толкова вредна както преждевременната еякулация .
                    ....еякулация ,абе Петре ...иначе това е от мен за питащия http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=365
                    KX 450F 2008 HONDA CR-V 2000г 147к.с.

Коментар

Обикновено в повечето мануали пише 6000км.
                      Поне в моите 2 пише това и гледам да го спазвам.
                      Естествено не си слагам присърце +/- 1000км - това да не е хронометър!
                      Не си спомням какъв период като време препоръчваха производителите - 6 или 12 месеца.
                      За филтъра също го пише черно на бяло - на всяка втора смяна на маслото.
                      В никой мануал обаче няма препоръки дали на есен или на пролет трябва да се смени.
                      Враг усраине

Коментар

Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
                        Обикновено в повечето мануали пише 6000км.
                        Поне в моите 2 пише това и гледам да го спазвам.
                        Естествено не си слагам присърце +/- 1000км - това да не е хронометър!
                        Не си спомням какъв период като време препоръчваха производителите - 6 или 12 месеца.
                        За филтъра също го пише черно на бяло - на всяка втора смяна на маслото.
                        В никой мануал обаче няма препоръки дали на есен или на пролет трябва да се смени.
                        ...На определения пробег от произвонителя или ако неможе да го изпълни този пробег ,се сменя всяка година. Да речем ,че пробега е 1000км а машината е минала 200км само ,тогава се сменя на година. Така го пише в дебелите книги!

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                          А на колко км. се сменя маслото? Аз на моя го сменям веднъж годишно понеже не минавам необходимите километри.
                          За какво возило става въпрос?

Коментар

Първоначално публикуван от motor_men Преглед на мнение
                            Освен масло се сменя и филтър , затова е най-добре зимата да остане с това масло , и всичко да се смени преди началото на сезона.
                            Аааа не съм съгласе с това ,защото когато отворя филтъра на пролет утайката на старото масло така се е сбила ,че едвам успявам да я изчиста с пърцала! А ми какво ли ще е в ДВГ-то?????...ее каква е поуката?
                            Последно редактирано от V.R.R.; 05-11-15, 09:10. Причина: допълнение

Коментар

В дебелите не знам но в мануала на всеки мотор го пише, да.
                              Във всеки един мануал.
                              Аз понеже не стигам до лимита "време" не съм обръщал внимание конкретно на него.
                              Не е нужно такова мислене и разсъждения по такава банална процедура.
                              Престараването над това, което производителя е казал, че трябва да се прави...
                              Най-често си е емало бабата на старанието.
                              Враг усраине

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X