Здравейте момчета,извинявам се ако някъде по темите е имало отговор на въпроса ми,но не го намерих.Случая е следния имам Ямаха Хт 600 1987г.Мотора палеше от първото ритане без проблем,но го разглобих защото имаше проблем с клапаните и направо шлайфах и цилиндъра и му сложих ново бутало и сегменти.След като го сглобих и опитах да запаля,се оказа че не хвърля ток на свеща.Пробвах с фазомер червения и кафявия кабел,които излизат от звездата и отиват към СDI и се оказа,че червения кабел хвърля ток а кафявия не.Дали това ми е проблема.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Yamaha XT600 проблем със запалването
Свий
X
-
От: Yamaha XT600 проблем със запалването
Я на първо време виж дали след ремонта си закачил всички кабели правилно.
След като се увериш че всичко е добре свързано пробвай с дуга свещ, ако пак няма искра, провери дали ходи ток до входа на индукционната бобина (с една пробна лампичка 12 волта). Ако пак неще ще го мислим.
Фазомера (фазоуказателя) не е уред който може да ти е кой знае колко полезен по инсталацията на мотора.
-
Червеният и кафявият кабел работят заедно - това са двата изхода от звездата и влизат в комутатора . Мери напрежение между двата . Нещо си объркал някоя букса или не си закачил масата към комутатора . Няма как от едно сваляне на цилиндър да ти загине токът . Виж оранжевия кабел дали си го сложил на бубината .
Коментар
-
Днес пробвахме с едно момче на неговия мотор,който е същия и при него и червения и кафявия кабел хвърляха ток.След като свалих звездата,видях че една от намотките е почерняла и най-вероятно от там е проблема.Ако може да ми кажете някой майстор,който може да я ремонтира.
Коментар
-
Тази намотка е част от намотките на генератора и няма нищо общо със запалването на мотора - виж че е с дебела тел , като останалите . Намотката за паленето е тази голямата , единичната от другата страна - която е между две празни . Пак ти повтарям - няма логика от едно сваляне на цилиндъра да ти избяга тока , а още по-малко да ти изгори звездата . Има предистория твоето заболяване ми се струва ....
Коментар
-
Единствения проблем,който ми е правил от към палене е примерно като загрее много и ако го огася някак,след това палеше след 20тина ритания.Ще съм ви благодарен ако споделите някакви мнения от какво може да е ако не е от звездата.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар