Мотора Пегасо 650.Днес слагам акумолатора и първа проба за сезона.Пали от втори опит но това не е проблем.Започна да хвърля маслото във филтърната кутия и то си изтича през дренажа.Почти пълна загуба на съединител.Следва гасене и оглеждане но нищо особенно.При втори опит за палене още на стартер изхвърля маслото.Някакви идеи, акъли,чалъми защо?Миналата зима никви ядове.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Първа пролет, първи ядове
Свий
X
-
От: Първа пролет, първи ядове
Колега, аз имах същия проблем. Спекли са се сегментите от влагата, която влиза през ауспуха, когато не е каран мотора много време. Смеси 1:1 газ за светене с разредител и малко масло, отвий свеща и го налей. Първо обаче източи маслото, ако протече през пробката са сегментите и трябва да повториш процедурата няколко пъти. При мен не се наложи, защото явно първия път когато го запалих е качило масло и ги е размекнало и не протече, но газта ги отпуска. Ако не протече, остави го така една нощ и го източи на другия ден. При мен това помогна, дано да няма нищо друго
Коментар
-
Благодаря за бързия отговор.Това за газта мислех да го правя но ми направи впечатление маслото.Оказа се бензин в маслото явно цяла зима е текло някакво количество бензин и маслото станало като вода рядко.С рядкото масло съединителят не работи защото със жилото само управлявам един отвор и пренасочвам един вид маслото в посока м/у ламелите на съединителя за да отделя.Та днес смених маслото и всичко уж е точно навътрях едни 5-6км. колкото за проба и една автомивка, всичко ми се струва нормално дано да е и за напред така.
Коментар
-
Не смятам, че след дълъг престои трябва да се сменя, просто имам някакъв проблем с карбураторите за да изтърват бензина защото предната зима не съм имал проблем, та трябва и на тях да обърна внимание.Дано това да е за сезона!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар