Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Доминатор 250 стартер

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Доминатор 250 стартер

Здравейте на всички. Имам проблем със стартера на мотора ми. При натискане на бутона се чува само звук "цък" и стартера не върти. След малко побутване на 5-та скорост, стартера работи. Къде да търся проблема, лесно ли се сваля стартера? На бутане също пали без проблем...

От: Доминатор 250 стартер

Хонда : износени или полу-блокирали четки в четкодържача . Разглобяваш и при късмет с разминаваш с фина шкурка .

Коментар

благодаря колега ре6о74! не успях вчера да разглобя нищо, трябва ли да свалям левия капак и да точа маслото от двигателя? не съм пипал такава машинка и последоватвлността на работата не ми е ясна. така де-като имам отправна точка ще го оправя по-бързо.

Коментар

Това "цък" много напомня на паднал акумулатор.

Коментар

Не е акумулатора-проверих го, макар че е сложен 4 а/ч вместо оригиналния 7а/ч. звукът се чува от релето ама го проверих и него и работи. ще разглобявам-ясно, само да знам откъде да започна. гледах едни схеми, там пише че се точи маслото, сваля се левият капак откъм алтернатора и тогава, но дали е това правилният начин ще каже някой от вас-по-напредналите. ако не е така- ще си поиграя повече ама то и времето предразполага за ремонти...

Коментар

Акумулаторът е проверен и работи както трябва. Разликата с оригиналния /7амперчаса/ е, че този е 4 амперчаса. но досега никога не е давал проблем.

Коментар

Здравейте пак. Днес разглобих стартера и естествено четки няма! Окопали са хубаво ротора-дадох го на стругар да му мине една тънка стружка, после купувам нови четки и събирам/монтирам. След пробата ще се опитам да пусна и снимки.

Коментар

Естествено , че няма да има четки - хонда е .

Коментар

еее ти пък сега?!? то от 1991 досега май не са пипани. ако ще и БМВ да е пак ще ги изпили..

Коментар

029318086 Fugo-четки срещу Кенар на Сливница, мисля, че и от пасат 2 стават

Коментар

Мерси колега, ще проверя и ще се похваля като съм готов

Коментар

Първоначално публикуван от boda nx Преглед на мнение
                        еее ти пък сега?!? то от 1991 досега май не са пипани. ако ще и БМВ да е пак ще ги изпили..
                        Не му обръщай внимание,той така си говори!А и нищо не разбира от мотори!
                        HONDA DOMINATOR 650
                        ОРЕЛ ASTRA
                        РСПБЗН-Приморско

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:starter (7).jpg
Прегледи:1
Размер:130.0 КБ
ID:5648576

За сега това е положението. като го оправя ще се похваля

Коментар

Този четкодържач няма добър вид на изглед . Имаш не добро уплътнение и проникват флуиди във вътрешноста на стартерното тяло .

Коментар

Благодаря на всички споделили мнение. Стартерът е ремонтиран-браво на момчето дето ми го оправи. Върнаха ми го сглобен, с нови уплътнения /мерси ре6о74/ и не знам от какво са ползвали четки. За съжаление нямам други снимки. Успешен сезон и безаварийни километри на всички!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X