Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Suzuki dr 250 - надува двигателя

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с Suzuki dr 250 - надува двигателя

Здравейте, колеги Тези дни като се позагря времето реших да запаля машинката малко да поработи, не беше палена от може би 3 месеца, камо ли карана. Мотора го държа в гараж, ако има някакво значение. Та проблема е следния - до последно проблеми с мотора не съм имал - масло съвсем леко може би не повече от 2 3 капки максимум за 50км каране да са подлизвали от семеринга на масления филтър. Та паля го аз и взе да капе масло доста стабилно, отворих капачката за наливане на маслото и започна да духа доста сериозно въздух. Попитах приятели, казаха ми че от некаране е спекъл сегменти. Не разбирам много, затова питам вас - дали проблема може да е сериозен, защото до сега не ми се е случвало нищо подобно. Да карам ли мотора - с цел да се отпуснат сегментите или направо да се отваря двигателя ? Благодаря

От: Проблем с Suzuki dr 250 - надува двигателя

Каква връзка имат сегментите (било то и спечени ) със семеринга ( О пръстена) на масления филтър за да предизвикат теч!? От какво и да е проблема, според мен не е от сегментите.
    Life is good... on a dirt bike!

Коментар

Първоначално публикуван от cross4funbg Преглед на мнение
      Каква връзка имат сегментите (било то и спечени ) със семеринга ( О пръстена) на масления филтър за да предизвикат теч!? От какво и да е проблема, според мен не е от сегментите.
      Връзката е че му духа през капачката от , където се налива маслото. Мисля , че това се получава при проблем с масления сегмент , но нека знаещите да кажат.

Коментар

Семеринг на масления филтрър - няма . Има О-пръстен , както ти беше казано по-горе и се намира в капачката . "Надуването" ако е изобщо надуване може да се получи единствено от запушена картерна вентилация - шлаухката , която отива към филтърната кутия . Ако са ти "запекли" сегментите , което е невъзможно да стане за 3 месечен престой - двигателят ти изобщо няма да запали . Ако моделът ти е с масло в рамката - надуването се усеща по-слабо . Ако е с масло в картера - надуването е доста по-осезаемо , защото и касета е там и направо излиза масло през отвора за наливане . Това е И при нормално действаща и проходима картерна вентилация . В твоя случай непременно я провери !

Коментар

Колеги, благодаря за бързите отговори. Вентилацията я проверих вече - работи (маркучето към въздушния филтър). Ако, проблема не е в картерната вентилация, къде би могъл да е ?

Коментар

Първоначално публикуван от bascho Преглед на мнение
            Връзката е че му духа през капачката от , където се налива маслото. Мисля , че това се получава при проблем с масления сегмент , но нека знаещите да кажат.
            Добре де нека си духа, но ако е извън нормалното, не виждам как спечени сегменти или “проблем с масления сегмент” ще го предизвикат? По скоро може да предизвикат прекадяване от ауспуха.

Първоначално публикуван от Enduroyz Преглед на мнение
            Колеги, благодаря за бързите отговори. Вентилацията я проверих вече - работи (маркучето към въздушния филтър). Ако, проблема не е в картерната вентилация, къде би могъл да е ?
            На чиста догадка, бих заложил, че проблема с теча е от позадръстен маслен филтър(или пътища) плюс за нищо не ставащ вече О пръстен.
            Последно редактирано от cross4funbg; 22-02-15, 20:14.
            Life is good... on a dirt bike!

Коментар

Колега, определено е извън нормалното щом прекапва не само от масления филтър, а и от лявата част на двигателя. Ще му източа маслото
              да му прочистя филтъра, но не мисля че е в него проблема. Странното е, че преди да го "зазимя" нямах този проблем ..

Коментар

Теоретично е напълно възможно да е от сегментите: при слабо уплътняване между стената на цилиндъра и буталото налягането при запалване на горивната смес излиза от горивната камера през луфта. Единствения път е точно в картера. Тръбичката за картерните газове би трябвало да поеме това налягане ако е в рамките на допустимото, а ако е повече - ще "надува". Най-лесно и бързо можеш да провериш дали имаш проблем със сегментите с компресомер. Ако има проблем - компресията ще е под нормалната (не съм чел мануала за ДР250 - в мотоспецификациите го дават 10,0:1).
                Honda XR600
                Kawasaki KLX650
                Honda XL600V Transalp
                +359 888 6З5 9З4

Коментар

Що не го смениш тоя О-прьстен,а веднага влизаш в някакви филми.
                  Polaris Magnum 500
                  Mercedes ml320

Коментар

Иво, не е само от о пръстена. Ще му измеря компресията, благодаря колеги някой ако се е сблъсквал точно с такъв проблем да пише

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X