Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със сузуки др250рс

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем със сузуки др250рс

Така, ами имам проблем с посочения мотор, не иска да запали . Аз съм бая новак сред мотористите и имам още много да уча особено по поправки и поддръжка, така че може и да звуча смешно на места, аз да се застраховам .

Следното се случва:

Последния път като го карах, из града беше, ми направи впечатление че ми гасне нещо прекалено често. обаче си палеше от раз. Прибрах го, на следващия ден отидох да му купя нови мъркучи за бензин, нагласих ги, муцка стана. Провах го дали пали, мотора си запали. От тогава насам не съм го карал, само съм го припалвал, че донагласях бензинопроводите. Преди 2 дена обаче, решавам да покарам, пробвам да го запаля но не става... . Мотора припалваше за малко и гаснеще, след което в един момент спря окончателно. Проверих маркучите и бензин си има. Докомпресирах го 100 пъти, обороти сменях, блъсках, чуках, проверих някакви очевидни кабели дали нещо не се е измъкнало, обаче нищо не постигнах. Моторчето спря да пали реално без да е било пришпорвано или каквото и да е. някой ако има идеи някакви, ако са свещи или карбуратор нещата ше се поусложнят, но ако е нещо по елементарно?
    Мерси предварително

До: Проблем със сузуки др250рс

Погледни дали свеща дава искра когато риташ,и обърни внимание дали е мокра(навлажнена с бензин).Направи този опит и пиши пак.

Коментар

Виж и карбуратора. Може да се е запушил.
      На мен ми го направи тоя номер в гората.

Коментар

Може да ти се стори смешно, но провери и отдушника на резервоара
        На капачката има отвор с маркуч, от който да смуче въздух. Когато не влиза въздух в резервоара се създава вакуум и не позволява горивото да стигне до карбуратора.
        Резултатът е именно гаснене. След известно време пак пали и гасне. Веднъж по този повод разглобих почти целия мотор))) Опитай да палиш при отворена капачка на резервоара Или провери като извадиш маркуча от карбуратора дали през него тече бензин.
        Ако тече, провери жигльорите на карбуратора и наличието на искра от свеща, както и самата свещ. Понякога искра има и при пробила свещ, но моторът или работи зле, или изобщо не работи...
        Понякога причината е елементарна и точно затова трудна за досещане
        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Супер, ще пробвам нещата които предположихте, обача само още малко да ме светнете. Как да проверя дали карбуратора е запушен ? в смисъл какво трябва да му се отвори или как става . Резервоара не е с тръбичка, но ще пробвам да запаля с отворена капачка. Ще проверя и свеща а искра, макарче незнам докато го ритам как да се ориентирам, че да видя

Коментар

Първоначално публикуван от madmav Преглед на мнение
            Супер, ще пробвам нещата които предположихте, обача само още малко да ме светнете. Как да проверя дали карбуратора е запушен ? в смисъл какво трябва да му се отвори или как става . Резервоара не е с тръбичка, но ще пробвам да запаля с отворена капачка. Ще проверя и свеща а искра, макарче незнам докато го ритам как да се ориентирам, че да видя
            Колега най добре е да викнеш някой приятел с поне минимални познания да ти помогне, така като чета и се плаша за теб . Също така искам да споделиш през всичките тези дни когато го припалваше после спираше ли му бензина от кранчето или не. Ако е не почти ти знаеме проблема и се моли да е ТОЙ. Щото лесно се лекува .

Коментар

Като го риташ не дръж газта, защото неволно може да я връткаш и го давиш... само идея

Коментар

Колегата дадан е прав същия проблем го има и приятле със сузуки др 650, докоснелисе до газта колко и да рита не пали. Пали единствено без газ, успех!

Коментар

виж кво ти каза Chinela
                  crf450 supermoto

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X