Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хонда NX 125-глъхне при рязко подаване на газ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Хонда NX 125-глъхне при рязко подаване на газ

Honda nx 125 4т
    Когато и подам рязко газ и задържа глъхне и изгасва.
    От къде може да идва проблема ?

От: Глъхне при рязко подаване на газ

Хмммм. Гасне значи. Струва ми се недостиг на гориво. Провери си от резервоара как тече. Виж и горивен филтър да не е запушен. И ако горивото си стига спокойно до карбуратора, а проблема пак го има, най-вероятно е карбуратор. Успех!

Коментар

От: Хонда NX 125-глъхне при рязко подаване на газ

Горивния филтър не е запушен. Може ли да е от ускорителната помпа ?

Коментар

Проверих филтъра не е запушен. Можели да е от ускорителната помпа ?

Коментар

напълно нормално е при рязко подаване на газ да изгасва не се притеснява всички 125 и 250 въздухарки са така

Коментар

Първоначално публикуван от coolmanx Преглед на мнение
            напълно нормално е при рязко подаване на газ да изгасва не се притеснява всички 125 и 250 въздухарки са така

Ако го прави при студен двигател и особено през зимните месеци, може би и да е нормално, но ако го прави и при загрят двигател не мисля, че е нормално.
            Life is good... on a dirt bike!

Коментар

Първоначално публикуван от cross4funbg Преглед на мнение
              Ако го прави при студен двигател и особено през зимните месеци, може би и да е нормално, но ако го прави и при загрят двигател не мисля, че е нормално.
              винаги го прави и не е проблем опитай на твоята въздухарка да и подадеш рязко газ и ще заглахне на момента , това не е спортен мотор със ускорители и т.н. по малко газ

Коментар

винаги го прави и не е проблем опитай на твоята въздухарка да и подадеш рязко газ и ще заглахне на момента , това не е спортен мотор със ускорители и т.н. по малко газ
                Пробвал съм на моя въздухар DR 250 при загрят двигател буквално хиляди пъти и не е имало проблем с глъхнене. Даже известно време карах без ускорителна помпа защото и се беше счупило парче от палеца и пак нямаше кой знае какъв проблем с глъхнене, а за изгасване дума и да не става. Пробвал съм и XLR и XR двеста и педесетки въздухарки и при тях не съм забелязал при рязко подаване на газ да има глъхне и гаснене. Може пък да не съм подавал достатъчно рязко газ - знам ли.
                Life is good... on a dirt bike!

Коментар

Не всички са така : Др 250(95 г) , Ттр 250 , Хлр 250(някои) и доста други да не изброявам са с механични карбуратори с ускорителни помпи и изобщо не заглъхват . "Заглъхват" моторите с вакуумни карбуратори , с механични без помпа и тези , на които ниските обороти са прекалено ниски ( тези , които са с разбазикани карбуратори и тези с прекалено "отпушени" анални трактове естествено не ги споменавам ).

Коментар

При мен /Сузуки дрз400/ за 4 години 2 пъти се получи тоя номер с глъхненето при рязко подаване на газ, че и ако не стисна съединителя гасне... Първия път в сервиза му смениха иглата с по-голяма, както и вдигнаха малко ускорителната помпа. Оправи се, не ами... едвам се задържам върху мотора, почна да върви доста повече, но скоро след това пак същото /е, не много скоро - няколко месеца/. Тогава му вдигнаха и иглата с ненам си колко деления /не ги разбирам, а и като видях какво представлява разглобения карб тотално се отказах да го разбера /и се оправи пак. Оправи се, ама тая година по едно време, е така просто, хоп - пак глъхне, ама тоя път във високите, като му дам пуна гас и глъхне, и гасне. Е, полудях вече! И така, за трети път карба ми върти номерца. Тоя път отидох в друг сервиз, не за друго, ами нямах транспорт, а този сервиз ми е близо, та добутах мотора дотам. Свалиха иглата с малко, почистиха карба, не се видя дали изпада боклук от ускорителната помпа, но сигурно е имало. Мотора се оправи и върви на ужас до ден днешен!
                    Последно редактирано от LightOfJah; 09-11-14, 09:09.

Коментар

Първо се почиства резервоара и после карбуратора ! Провери дали всички преливници и отдушници са ти със шлаухки - да са здрави и да сочат надолу . С водоструйка не мий зверски карбуратора отвън .

Коментар

След чистене на карбуратора и ускорителната помпа се пооправиха нещата.

Коментар

колеги имам хонда 125 2 тактов като го запала работи нормално след секунда поцва да остане вгаз от какво моге дае

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X