Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем при паленето от ритач на Yamaha wr 250f

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем при паленето от ритач на Yamaha wr 250f

Здравейте колеги. Имам следния проблем с моята Yamaha wr 250f 2002година. Така... мотора пали трудно от ритач (на 20тото ритане може би запалва), но на бутане от втория метър. Водих мотора на три майстора до сега, първия ми каза, че може би е от свеща или от реглажа на клапаните. Сложих нова свещ и нищо...занесох го на нов майстор, той ми каза, че е от клапаните и че мотора няма компресия,(да кажа, че мотора е с автоматичен декомпресьор). Направи реглаж на клапаните и смени ангренажната верига, оказа се че е превъртял зъб на разпределителния вал също. Направи всичко точно но мотора продължава да не пали. После майстора ми каза, че може би трябва да се смени- биела, бутало и други неща... ама не ми давал гаранция, че ще стане мотора а ремонта е около 600лв. Така смених и тоя майстор отидох на един друг, той отвори двигателя и каза, че всичко е наред погледна и клапаните и каза, че има два натегнати клапана и ми каза, че заради това мотора си губи компресията, сменихме клапаните(300лв. за клапани), мотора пак не запали. След това направи намотка на ритача мисля че ама пак не запали...Остана електрониката(говоря за компютърчето което се намира на рамата отпред)взех я и я сложих на друг същия мотор и запали от първия път....така, че вече нищо не остана да направя и пак не пали, а мотора може би има добра компресия с автоматичен декомпресьор е. Та чакам предложения за идеи какво да правя...ще бъда много благодарен ако някой може да ми помогне!

От: Проблем при паленето от ритач на Yamaha wr 250f

От къде си колега.

Прочети темата „Проблем с WR 400, препоръчайте майстор
    WR400-in-in-in...
    LZ1RAO

Коментар

от Нова Загора, но твоя проблем с мотора не знам дали има нещо общо с моя...

Коментар

Това, че е с автоматичен декомпресор не значи, че не трябва отново да го гласиш. Натискаш манивелата да стане твърда и тогава риташ. Може да се наложи да риташ и рязко, всеки си има характер. Не знам майсторите колко са добри... но е хубаво всичко да се провери внимателно. Луфт на клапаните, зацепване на ангренажа, подаването на искрата, карбуратор.......
        EXC TPI 2019

Коментар

Обади се на Пепи 0878424143
          0887424150.

Коментар

Пепи може да монтира кит за палене със стартер
            0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
            Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
            Суперскан България www.decbg.com
            Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

Моторът най-вероятно няма проблем. Проблемът е в ритащия Требе малко познания, относно паленето на манивела, чиито ход е един оборот на КВ.
              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от kiki.t Преглед на мнение
                Пепи може да монтира кит за палене със стартер
                Аз и турбо мога да му сложа но ако не може да си го запали файда йок.Наистина има малко чалъм в ритането и ако не го знаеш и цел ден да риташ пак нqма да запали.
                0878424143
                0887424150

Коментар

смених и вала на мотора от автоматичен декомпресьор с такъв на ръчка....сега мотора има страшно голяма компресия, но пак продължава да пали само когато си иска...

Коментар

Просто трябва да прекараш буталото в правилно положение и юе пали всеки път.
                    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Целият проблем е бил ритача. Сега всичко е ок!

Коментар

"Ритачът" ти ли си или манивелата ?

Коментар

Първоначално публикуван от pe6o74 Преглед на мнение
                          "Ритачът" ти ли си или манивелата ?
                          Yamaha WR 200

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X