Здравейте, колеги имам проблем с ангренажната верига , отворихме капака на главата и веригата се виждаше , пробвахме да я дръпнем да видим дали е стегната , обаче когато натискахме манивелата веригата ту се стягаше в едно положение ту се отпускаше ( искам да допълня че мотора е двувалка и преди да отворим главата имаше много силно чукане , но след като отворихме и пипнахме тук там чукането леко спря , не беше така както го отворихме , беше много по-малко) и така искам да попитам това на какво може да се дължи ,износена ангренажна верига или пък развален обтегач и ако е нещо от сорта дали ще пасне от други ХТ-та например 600 , 250 и ако може да ми посочите точни хора от където мога да закупя тези части и на какви пари са... Благодаря предварително !
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем с Yamaha XT 350
Свий
X
-
От: Проблем с Yamaha XT 350
Всичко е добре но защо пипате колега след като не сте сигурен какво правите.Съвет не си експериментирайте за да не строшите мотора.Сега за да сте сигурни за веригата прекарвате двата разпределителни вала на белег и гледате и белега на колановиа вал.АКО има разминаване в белега на колановиа вал то веригата е разтеглена и трабва да се подмени.Хубаво е да проверите и ако се наложи да регулирате клапаните и да се види дали ще намали чукането.Вие какво точно пипахте та се намали чукането ?0878424143
0887424150
-
Ние общо взето не пипнахме нищо , когато самия капак беше отворен свалихме обтегача , поогледахме го и ни се стори че е пипнат но въпреки това пак го сложихме на мястото му , после затворихме капака и чукането просто не беше така както го бяхме отворили , беше по малко + това искам да допълня ,че разпределителните валове нямат и 1 драскотина .
Коментар
-
Ами отворихме капака, и когато капака беше отворен , извадихме обтегача и го сложихме отново на мястото му , и след това чукането заглъхна значително , пак си го имаше но заглъхна доста , искам да допълня също и че на разпределителните валове им нямаше нищо , нямаха и драскотина не знам на какво се дължи просто дали е от обтегача или е от износена ангренажна верига, ще опитам по начина който ми каза но вече чак Юли месец за жалост. Пък ако можеш да ми кажеш долу-горе по написаното какъв може да е по възможния вариант.. да знам какво точно да купя..
Коментар
-
pe6o -свалихме капака на главата + оптегача общо взето нищо друго, обтегача беше "навит" до край.
Ivan_J - в какъв смисъл да се нулира обтегача , и не казвам че не чука ами че заглъхна значително но пак си чука ,така че искам съвет дали да сменя ангренажната и обтегача или само едно от двете , но говорих с човек който разбира и ми каза да сменя и двете работи за да нямам излишни проблеми след това , или да направя така нареченето нулиране само ако ми обясниш как става..
Коментар
-
Вижте забравете всичко реших да купя нови части и да съм спокоен с всичко , сега вече въпроса ми е коя от двете е точната верига за мен отворена или затворена с нада http://shop.ml-racing.eu/category/10.../vehicle/21023 и ако някой може да ми препоръча човек от когото мога да купя нов или поне запазен обтегач ще съм благодарен .
Коментар
-
Нови части се купуват , когато има нужда от тях . Тропането ти може да е от разтегната верига , но може и да е от загинал обтегач . Ако е от второто се обезсмисля закупуването на първото . И обратното . Може и да ти тропа буталото , буталният болт , биелата ... Нали като отидеш на доктор първо те преглеждат ?
Коментар
-
pe6o прав си , и аз се чудя точно за това , дали е от обтегача или е от самата верига.. но веригата доста си хлопа а обтегача е натегнат "навит" до край така че , малко ме съмнява да е от обтегача но като говорих с човека който разбира , и ми каза ако сменя едното да сменя и другите и после да нямам ядове.. но както казах веригата е доста отпусната , даже с нормално дърпане тя се отлепя от зъбаците.. но също така съм споменал още в началото че в определен момент от въртенето на ангренажната верига тя се стяга напълно..
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар