Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблеми с honda xr600

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблеми с honda xr600

Може ли да ме посъветвате каде в Пловдив и околията мога да си закарам мотора за да баде прегледан,поради странен шум в двигателя?Благодаря!

От: honda xr600

Моят XR600 го ремонтира Марин от Карлово. Мога да дам тел. номер.

Коментар

Благодаря,но реших да продам мотора или да го заменя за по малък.Пуснат е в няколко сайта....

Коментар

А в София къде може да се закара при читав мотомонтьор!
        Да е запознат с XR и да работи коректно!

Коментар

Първоначално публикуван от resum Преглед на мнение
          А в София къде може да се закара при читав мотомонтьор!
          Да е запознат с XR и да работи коректно!
          Радо от Чепинци... ако искаш телефон, драсни едно ЛС.
          Honda XR600
          Kawasaki KLX650
          Honda XL600V Transalp
          +359 888 6З5 9З4

Коментар

honda xr 600 проблем с 3-та скорост ПОМОГНЕТЕ!!!

Здравейте колеги !!!
            От 3 месеца сам собствени на хр 600, значи проблема е че при натоварване( на байр или по рязко подаване на газ) като сам на 3-та скорост и се изключва и един вид двигателя се изфорцирва се едно е на свободна, като върна газта и паднат оборотите и си зацепва пак, значи аз намерих други скорости комплект двете оси с запчатките сглобих и пак същото и вече не знам какво да правя, моля дайте съвет ако някой е имал подобен проблем. БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО !!!

Коментар

От: honda xr 600 проблем с 3-та скорост ПОМОГНЕТЕ!!!

А Барабанчето (Избирача) смени ли? Аз си мисля, че ако е износен е възможно да прави такива номера.

Коментар

От: Проблеми с honda xr600

Основните неща са: барабана, вилките, палците на зъбните колела. Сменяме износените зъбни колела с други пак износени (може би малко по малко), останалите части са си старите... Нормално е да няма кой знае каква разлика.
                Аз като имах подобен проблем, проверих барабана и фиксатора за износване, купих чисто нови вилки, смених повредените зъбни колелета.
                Изключване от скорост може да се причинява и от увеличена аксиална хлабина на един от валовете.
                A Lone Rider

Коментар

Значи колеги аз не проверих вилките иначе барабана или (избирач му казвам аз) нямаше видими следи от износване. И аз сам се насочил кам вилките и ще го раглабям пак тия дни и като имам резултат ще пиша.

Коментар

Галине, човекът е "сам", освен това е и "собствени" на хр 600 (до тук спрях...), ти му говориш за аксиална хлабина. Що тормозиш хората бре?
                    Сори за спама, не се сдържах. Колегата да ме прощава, без лоши мисли съм.
                    По темата - от износени зъбни колела няма да е такъв ефекта, от изронени - да, но те се виждат, така че едва ли си сложил такива. Галин е много прав за барабана (избирач) и най-вероятно е той. От вилките може да изключва, но после сам да включи... едва ли. Явно има проблем само при голям товар, та ако трябва да гадаем по пост в форума - помисли кое държи зъбните колела фиксирани в точно определена позиция. После - ако по някаква причина се получава някъде луфт и изключва - кое ги връща обратно в същата позиция при падане на оборотите. И тук пак Галин според мен е точен - виж за луфт на валовете, въпреки че според мен ако имаше - щеше да "изхърка" като го натовариш, а не направо да изключи.
                    Успех!

п.с. И да вземеш да драснеш като го оправиш, та следващия (може да съм аз) да знае как се решава такъв проблем.
                    Honda XR600
                    Kawasaki KLX650
                    Honda XL600V Transalp
                    +359 888 6З5 9З4

Коментар

Такам... Ако са изронени зъбите, само няколко, ще ручи, ще треска но няма да изключва. Превключването на скоростите става чрез странично преместване и зацепване на едно зъбно колело към съседното му по вала. Едното е на шлици към вала а другото свободно въртящо се към същия.

Груба скица на чарковете:
                      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Image8.gif
Прегледи:1
Размер:22.9 КБ
ID:5597577

Тук зацепването е направено с муфи но принципа е същия. На единия чарк (на картинката муфата) има палци които влизат в дупките на съседния чарк (зъбното колело). Палците са с много малък наклон към муфата, отворите имат същия наклон. Чрез тези наклоннени повърхнини муфата се "заключва" към зъбното колело. Самото натоварване държи зъбните колела заедно.

На тази картинка май се виждат добре:

Име:78704d1287771074-classic-racer-scd-350-stronger-gearbox.jpg
Размер:186.4 КБ
ID:5597579

Проблемите започват когато тези критични повърности се износят. Най силно е износването във върховете им. При включване на скорост, първо в тези точки се срещат въртящите се с различна скорост детайли. С течение на времето малките наклони изчезват, износват се, ръбовете се закръглят.

Име:2nd_gears.JPG
Размер:146.5 КБ
ID:5597582 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:6th_gears.JPG
Размер:128.4 КБ
ID:5597583

При натоварване зъбните колела не могат да се "заключат" а се стремят да се разделят, да изключи от скорост. Ако досега ролята на барабана, фиксатора и вилката беше само да набутат единия чарк в другия и да ги държи на позиция при променливи натоварвания, то сега тази група се опитва да задържи зъбните колела зацепени. Задача за която не са проектирани. Тези сили износват и кривят вилката, също така и барабана. Може да се стигне и до недовключване. Износения водещ канал на барабана, износената и крива вилка не могат да преместят едното колело плътно до другото. Това в комбинация с износените палци задълбочава проблема.
                      Ето затова при изключващи скорости трябва да се подхожда с повече мисъл за причинно-следствената връзка.
                      Износват се зъбните колела но вилките ги държат. Вилките се изкривяват и износват, започва недовключване. Стремежа на колелата да се отцепят е все по силно, износват палците още. Този натиск се предава през вилките към барабана и започва да износва водещия канал. Барабана накрая се предава и чак сега имаме изключващи скорости. Да, ама е късно.
                      Според мен ,при колегата, когато скоростите изключат, барабана се завърта "на калъч" и засяда. Като се променят оборотите фиксатора го връща обратно в позиция и "на скорост".
                      A Lone Rider

Коментар

При мен беше същия проблема (хонда доминатор) и беше точно от луфт на барабана.Отначало изключваше при натоварване после остана само на една скорост

Коментар

Предполагах, че проблема ми е в иглата! Взех си игла от карбуратор от Keihin с 3 мм по малка от магазина за карбуратори на козлодуй 88! Увери ме автомонтьорът от магазина, че ще падне нивото на гориво. Но май точно обратното стана. Мотора запали след като 5 пъти ритнах на смукач и от раз запалих! Покарах около 800 метра загасих го и после след 5 мин го палнах и го изфорсирах на 2 ра припука 3 пъти и загасти! И го разглобих целият лиген като го разглобих беше в бензин, а преди нивото беше малко по малко! Също така се пробвах да обеня сместа с винчето за гориво но без резултат! Преди това попитах в един магазин за мотори там попитах за игла и ми казаха, че иглата вървяла с попламъка и струвала 80 лв. имали някъде на по примерна цена да си взема съвместима с оригиналната!

Коментар

По-къса игла по-високо ниво на горивото. Пробвай да го регулираш,но като те гледам какво пишеш дири майстор
                            Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Карбуратора е от доминатор и няма опция за настройка на иглата! Имам впредвид, че е по тънка но беше по дълга и попламъка се движеше по добре

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X