Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хъски 610 Проблем с палене.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Хъски 610 Проблем с палене.

Здравейте колеги.
    Имам няколко въпроса относно мотора от заглавието.
    Преди да задавам въпроси ще дам информация какво е станало за да ви е по-лесно. По мотора всичко е сменено и не са могли майсторите да го запалят и т.н сега е при мен . Зацепих мотора правилно най-напред след което реглажи и прочие като цяло всичко е точно по двигателя ,но сега имам проблем с тоците. Магнета е здрав , намотките също и мотора само пука и не иска да запали .
    Въпросите са ми следните:
    1. Електронния блок (комутатора) дава ли някакво заводско предварение на искрата и на запалването?
    2. Бубината на този мотор обикновена ли трябва да е или ? )понеже в момента вместо бубина са използвали китайско запалване "комутатор и бубина в едно" и от него ползват само бубината ?
    3. Ако звездата долу (намотките ) са тръгнали да изгарят или да се развалят може ли да стане така ,че мотора да дава предварение и да рита и да пука през ауспуха и филтъра>? или там или ще дава ток или няма ?

Дайте отговори за да мога да задам още въпроси хохо :д
    Честит празник на дамите от форума по случай днешния ден хохо ))
    Поздрави.

От: Хъски 610 Проблем с палене.

Колеги интересувам се ако магнита ,който минава през импулсния датчик (на намотките) е счупен може ли да дава на два пъти ток на свеща или ако не дава два пъти да я дава където не трябва.?

Коментар

Кой модел е този мотор , има 610 при който намотките са от ляво и са в маслото , има и 610 при който са от дясно. При този с намотките в ляво съм имал случай със счупен магнит , залепих го за маховика и си палеше. Проблем имаше с правената електроника , тези мотори са много чувствителни на нещо правено и чуждо. Подобни проблеми се появяват и когато полепнат стружки по маховика и датчика.
      В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Моя мисля ,че е ТЕ 610 98г намотките са от дясната страна и не са в масло. Датчика не е външен за импулса ,а е вътре в самата звезда . Един е магнита на магнета , който като мине през датчика и дава ток и точно от всички той е пукнат,но е там не са изпадали части от него и т.н и сега се интересувам ако е пукнат този магнит и при въртенето да засича и на двете части на един и същ магнит?> или да засича не там където трябва , понеже мърдах и плочката за центровката на всякъде и мотора пак рита , пука и това е .?
        Поздрави.

Коментар

Трябва да е от него , защото като се счупи един магнит се образуват два нови полюса , вече имаш два отделни магнита.
          В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Точно това ме интересуваше , демек мотора дава на две места ток или на едно ,но не точно това което трябва да е и дава предварение .
            Утре ще взема 2-ра употреба ротор и ще пробвам какво ще стане .
            Поздрави.

Коментар

Може ли една снимка на мотора.С обратната манивела ли е ?
              Който оцелее ще закусва!

Коментар

Да от лявата страна е манивелата. Писах ти в скайп да ти пратя снимка.

Коментар

здравей колега , искам да те попитам магнета на тази Хусварна на пред ли се върти като риташ или назад. Ако се върти напред това е проблема да не запали , трябва да се върти назад и кой е този некадърен майстор , който ти го прави

Коментар

Правили са го няколко майстора преди да дойде при мен и са го направили като без ръце...
                    Магнета си върти на пред към предната гума , предполагам ,че така трябва да е както другите мотори.?

Коментар

толкова ли няма някой свестен майстор да ти оправи проблема , а се занимаваш ти .

Коментар

Майстор го прави в момента ,а аз помагам понеже работим заедно. Питам просто за лична информация и т.н може някой да каже дали е имал същия проблем или като цяло какви проблеми правят масово тия 610-ки .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X