Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лагери на колянов вал CRF450R 2003

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Лагери на колянов вал CRF450R 2003

Откъде мога да си поръчам лагери за црф-а ?
    Някой сменял ли си е тези лагери?
    Мотора ми има много силен виещ шум и мисля, че са те.
    Блягодаря предварително на отзовалите се!

От: Лагери на колянов вал CRF450R 2003

Пич по тиq мотори шумове колкото искаш.Ти не знам как си определил че са точно тези на вала но щом казваш така да е.Лагерите като ги свалиш в който и да е специализиран магазин за лагери да се обадиш се ще ги има.
    0878424143
    0887424150

Коментар

Слагаи оригинални ако ме питаш мене.
      Polaris Magnum 500
      Mercedes ml320

Коментар

То ако става за въпрос много пъти силен шум има и от кошницата на съединителq.Най-добре като се отварq всички лагери накуп и да е сигурна работата.
        0878424143
        0887424150

Коментар

Двигателя сме го отворили. Видимо и на пипане няма ромолещи лагери, само на коляновия вал имат луфт. При стиснат съеденител и включена предавка първичния вал не се върти но виенето си продължава. Носихме ги лагерите по магазините за лагери и всеки вдига рамене.
          По каталог лагерите са 91002-MEB-671 ролков но без вътрешна черупка
          91001-MEB-671 съчмен с изпилена от едната страна външна черупка за захващане с планки
          пс. брат съм на момчето пуснало темата.

Коментар

Шумът е много специфичен (виещ), силен, от масивен лагер. Променлив спрямо оборотите не затихващ при стиснат съединител и включена предавка затова отхвърлям да са на първичния вал на скоростите. Мотора е разглобен и има осезаеми луфтове на основните лагери на колянов вал особено големи на ролков лагер с номер по каталог 91002-MEB-671 (отляво от към динамото), другия е сачмен с номер 91001-MEB-671 .
            Тези на балансиращия вал са в най-лошо състояние. Интересува ме откъде да си купя основните лагери Бултрако или откъде, лагерите са с не стандартни размери

Коментар

Виж си шийката на к. вал от страната на ролковия лагер, защото ,ако размера е "паднал" всякаква смяна на лагери е безсмислена.
              Силата е нищо без контрол.

Коментар

Колега, реши ли се проблема и от кои лагери се установи, че е виенето?

Коментар

Тези на балансиращия вал са в най-лошо състояние.

При мене якото виене се оказа от бал.вал.Проблема е ,че Игления лагер няма вътрешна гривна и иглите лагеруват директо върху вала.Износи ли се вала не става със нов лагер ,а трябва нов вал !

Коментар

Много благодаря за бързия отговор.
                    При мен (същият мотор) има шум при високи обороти - когато е на смукач или дам газ на място. При работа на място на нормални обороти, горе-долу шума не се чува толкова.
                    100% е същият проблем, защото и от други хора съм чувал, че проблема най-вероятно е бал.вал и този иглен лагер.
                    Можеш ли да споделиш откъде и за колко пари купи вала и лагера? За мен темата ще се окаже много полезна, надявам се и за други хора след нас.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X