Обява

Свий
Няма добавени обяви.

хлабина между бутало и цилиндър

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• хлабина между бутало и цилиндър

колеги ще се радвам ако някой от вас може да ми помогне питането ми е следното.Мотора е suzuki rmz450 07g.когато се купува ново бутало на колко стотни хлабина между буталото и цилиндъра се взима в мануала пише само че не трябва да надвишава 0.12мм но това е максимален допуск на мен ми трябва минимален допуск ако някой може да помогне ще съм му благодарен.

От: хлабина между бутало и цилиндър

В същия мануал го пише:допуск на цилиндъра-95,500-95,515,на буталото-95,465-95,480мм,,При нов цилиндър/95,500/ и бутало р-р А/95,470/ хлабината е 0,030/три стотни/.Следващите размери на буталата са В/95.48/ и С/95,49/,Сегментите са един размер. За да мериш с такава точност са ти необходими сериозни измервателни уреди.Всъщност си измери цилиндъра и ако/най-вероятно/ си близо до горната граница взимаш бутало В или С. Успех!

Коментар

На 2 стотни затяга, на 3 носи разработка, на 4 работи без първоначален напън, на 5 няма проблеми, ама зависи какви цели гониш. Остава ти проблема да измериш правилно, като не забравяш и сегментите.

Коментар

Първоначално публикуван от isidorov Преглед на мнение
        хлабината е 0,030/три стотни/
        Това са хилядни а не стотни!При размер на цилиндъра 95,50мм буталото може да 95,45 или 95,44мм Това са примерни размери казвам само за разликата.Ако е 0,06 до 0,08 не би трябвало да има разработка и да имаш проблем.
        0888 074 049

Коментар

Първоначално публикуван от Наско Петков Преглед на мнение
          Това са хилядни а не стотни!При размер на цилиндъра 95,50мм буталото може да 95,45 или 95,44мм Това са примерни размери казвам само за разликата.Ако е 0,06 до 0,08 не би трябвало да има разработка и да имаш проблем.
          Наистина са хилядни , НО са 30 ( тридесет) . 30 хилядни и 3 стотни са едно и също нещо . Та 0,030 са си три стотни , а не три хилядни . Взимай по-хлабаво бутало . По-горе е написано колко .

Коментар

благодаря за компетентните мнения

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X