Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво става ако сипем повече антифриз от необходимото на HONDA XL650V2?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Какво става ако сипем повече антифриз от необходимото на HONDA XL650V2?

Здравейте,
    След дълго лутане възникна следния казус:
    Какво би се получило, ако сипем повече антифриз от необходимото?
    Машината е Honda Transalp XL650V2.
    LZ1DWW

От: Какво става ако сипем повече антифриз от необходимото на HONDA XL650V2?

Нищо.Излишния антифриз ще отиде в преливния съд.
    Yamaha Yz450F
    Suzuki Vitara V6 ''леко'' повдигната
    Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Повече антифриз като общо количество в системата или повече антифриз като концентрация в течността?
      сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
      dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

А аз се замислих...къде ще го "сипем" този...в повече антифриз?

Коментар

Може да се сипе малко повече антифриз, но количеството няма да е много голямо. Иначе както е написал колегата ivo 929, излишния антифриз ще бъде изхвърлен в разширителния съд и няма да има проблеми...
          SUZUKI DRZ SuperMoto

Никога няма втори шанс да направиш първо впечатление ...

Коментар

Да. Не съм задал правилно въпроса. Извинявам се за което. Приемаме, че антифриза е разреден и готов за употреба.
            На разширителния съд има белези за минимално и максимално количество. Ако количеството в системата е по-голямо от оказаното на разширителния съд какво става? Има ли място от където да бъде изхвърлено излишното количество или като загрее ще пръсне системата?
            LZ1DWW

Коментар

Разширителния съд не е под налягане. Той има преливник от където излишното количество ще бъде изхвърлено.
              A Lone Rider

Коментар

Да...разширителния съд е отворен тип и антифриза се излива на асфалта през тръбичка.Моят мотоциклет макар и не от посочения модел, го прави редовно.А що се отнася до "пръскането на системата", не забравяй, че има клапан за налягане в капачката на радиатора!!!Точно при неговото отваряне, антифриза се излива към разширителното казанче.При мен работното налягане е от 0,95 до 1,05.Можеш да го повишиш само ако смениш капачката с друга, да речем с налягане 1,2 или 1,4 или дори и повече.При неработещ такъв клапан на капачката, е възможно да се получат някакви усложнения, да речем издуване на някое гумено съединение, просълзяване на някоя връзка или недай си Боже сцепване на тая гумена връзка/която обаче предварително трябва да е била повредена/.

Коментар

Първоначално публикуван от ичиконти Преглед на мнение
                  Да...разширителния съд е отворен тип и антифриза се излива на асфалта през тръбичка.Моят мотоциклет макар и не от посочения модел, го прави редовно.А що се отнася до "пръскането на системата", не забравяй, че има клапан за налягане в капачката на радиатора!!!Точно при неговото отваряне, антифриза се излива към разширителното казанче.При мен работното налягане е от 0,95 до 1,05.Можеш да го повишиш само ако смениш капачката с друга, да речем с налягане 1,2 или 1,4 или дори и повече.При неработещ такъв клапан на капачката, е възможно да се получат някакви усложнения, да речем издуване на някое гумено съединение, просълзяване на някоя връзка или недай си Боже сцепване на тая гумена връзка/която обаче предварително трябва да е била повредена/.
                  Ето това се казва отговор. Благодаря!
                  Причината за въпроса ми е следната:
                  Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2013-06-25 21.42.46.jpg
Прегледи:1
Размер:93.2 КБ
ID:5510717

Това е отдолу на водната помпа. Появява се само привисока околна температура и каране в задръстване поне 10-15 минути. Та, си мислех, че вероятната причина може да е някакъв клапан, който да пуска излишното коичество течност(за цялото лято загубеното количество е незначително... вярно че и аз се притесних и долях веднъж), но явно не е.

Благодаря на всички!
                  LZ1DWW

Коментар

Тия капчици означават че фибъра на водната помпа "плаче" за смяна.
                    A Lone Rider

Коментар

Първоначално публикуван от galinvayov Преглед на мнение
                      Тия капчици означават че фибъра на водната помпа "плаче" за смяна.
                      Точно така. При по голямо загряване се повишава налягането в системата и тогава фибъра/семеринга изпуска и протича. Не е лошо да си провериш и капачката дали е в ред. Има вероятност да не отваря на точното налягане и затова от "зор" да прокапва.
                      EXC TPI 2019

Коментар

Карай си мотора и си свиркай.И на моя Трансалп съм виждал,точно под водната помпа капки антифриз(антифриза ми е син Аджип и се забелязва лесно),първо се шашнах че фибъра е заминал,но после след като започнах да го карам всеки ден(описаното явление се наблюдаваше в началото на сезона)и нямаше и една капка.Помпата на ДРЗ-та ми просълзи-точно от отворчето което е предвидено да отведе антифриза ако фибъра се скапе.По съвет на Пешо от форума,смених антифриза с друг(мотора не беше каран 2 години)и капките изчезнаха.Като дойде времето за смяна на помпите или ремонт ще му мисля.А дотогава-''сичката газ''.
                        Yamaha Yz450F
                        Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Ще разглобим профилактично да видим дали има нещо притеснително. По-добре е така, отколкото да ме изненада някъде на път. Ще споделя.
                          LZ1DWW

Коментар

По спомени(не съм сигурен)за този модел на Трансалп,се сменя цялата помпа,мисля че нямаше възможност за разглобяване.
                            Yamaha Yz450F
                            Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Ето така трябва да изглежда:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:14219198260240615001351704956waterpump.jpg
Прегледи:1
Размер:33.1 КБ
ID:5511702
                              LZ1DWW

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X