Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ако сложа на Хонда хр600 тръба в место гърне ще се повреди ли нещо?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ако сложа на Хонда хр600 тръба в место гърне ще се повреди ли нещо?

решил сам да сложа на моя хр тръба в место гърне и искам да попитам дали може да се повреди нешто по него със нея
    LIVE TO RIDE/RIDE TO LIVE

До: искам да попитам за хонда хр600 ако му сложа тръба в место гарне щесе повреди ли

Както и при колите така и при 4Т мотоциклетите след подобно "отпушване" на изпускателната система има вероятност от прегаряне на гумичките на изпускателните клапъни и следователно нужда от по-честа смяна !
    Също така ще се постигне и доста нетърпим звук и ще имаш проблеми с хората около теб
    Другия недостатък е, че има вероятност да подпалиш нещо защото няма да има какво да спира пламъците излизащи от тръбата получаващи се от изпускателния процес на възпламенените газове на самия агрегат !
    [CENTER][B]Не търся пътя, а ходя там където го няма, за да оставя следа след себе си ![/B] [FONT=&quot]®
    [/FONT]________________________________________
    [CENTER] [I][SIZE=1]..Победите се постигат с рискове и компромиси а не със очакване на момента..
    [/SIZE][/I][FONT=Lucida Console][SIZE=1][B]..[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=1]Давай наставления само на този, който търси знания, осъзнавайки своето невежество. Оказвай помощ само на този, който не умее понятно да изказва своите заветни думи. Обучавай само този, който е способен, узнавайки за единия ъгъл на квадрата, да си представи останалите три[/SIZE][/FONT][FONT=Lucida Console][SIZE=1]..[/SIZE][/FONT]
    [/CENTER]
    [/CENTER]

Коментар

До: искам да попитам за хонда хр600 ако му сложа тръба в место гарне щесе повреди ли

А бе тва със хората не ме интересува но ме интересува друго защото на един приател на хл сложихме такава тръба и спука гнездото на изпусквателен клапан от това ме е страх и горе долу колко време ще издържат тези гумички.И друга вероятност за повреди има ли защото мен лично ми харесва звука много а ми искат много пари за резонасово гарне.

---------------------------------------
      "LET THE GOOD TIME ROLL"

Коментар

Първоначално публикуван от toto_cagiva Преглед на мнение
        А бе тва със хората не ме интересува но ме интересува друго защото на един приател на хл сложихме такава тръба и спука гнездото на изпусквателен клапан от това ме е страх и горе долу колко време ще издържат тези гумички.И друга вероятност за повреди има ли защото мен лично ми харесва звука много а ми искат много пари за резонасово гарне.
        Това се получава както казах от прекалено бързото изпускане на газове през испускателните клапъни !
        За живота на гумичките.. незнам не съм сигурен, но ще е минимум 30-40% !
        Друга повреда - незнам не се сещам освен това, че може би има вероятност да почне да гори повече (ако това изобщо се счита за повреда...
        [CENTER][B]Не търся пътя, а ходя там където го няма, за да оставя следа след себе си ![/B] [FONT=&quot]®
        [CENTER] [I][SIZE=1]..Победите се постигат с рискове и компромиси а не със очакване на момента..
        [/SIZE][/I][FONT=Lucida Console][SIZE=1][B]..[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=1]Давай наставления само на този, който търси знания, осъзнавайки своето невежество. Оказвай помощ само на този, който не умее понятно да изказва своите заветни думи. Обучавай само този, който е способен, узнавайки за единия ъгъл на квадрата, да си представи останалите три[/SIZE][/FONT][FONT=Lucida Console][SIZE=1]..[/SIZE][/FONT]
        [/CENTER]
        [/CENTER]

Коментар

Първоначално публикуван от toto_cagiva Преглед на мнение

"LET THE GOOD TIME ROLL"
          Колега щом не те интересуват хората защо им /ни/ задаваш въпроси??? Имаш ли си представа каква реклама сте на ендуроманияците. И как ни залива хорската любов с блогословии....... И колко дълго ще продължи това та вие сте в Горубляне а не някъде в делиормана а дори и там е пожароопасно. Много ми се иска да мисля, че това е неволна грешка от твоя страна нали??? Дано си ме разбрал правилно а и не съм аз човека който трябва да те съди само те съветвам. Успех!!

Коментар

Първоначално публикуван от Chinela Преглед на мнение
            Колега щом не те интересуват хората защо им /ни/ задаваш въпроси??? Имаш ли си представа каква реклама сте на ендуроманияците. И как ни залива хорската любов с блогословии....... И колко дълго ще продължи това та вие сте в Горубляне а не някъде в делиормана а дори и там е пожароопасно. Много ми се иска да мисля, че това е неволна грешка от твоя страна нали??? Дано си ме разбрал правилно а и не съм аз човека който трябва да те съди само те съветвам. Успех!!
            +1 !!!!!
            Подобно отношение към околните и околната среда е недопустимо и наистина именно заради такова отношение и мислене думата "ендурист" е МРЪСНА в очите на хората!
            [/CENTER]
            [/CENTER]

Коментар

Както и при колите така и при 4Т мотоциклетите след подобно "отпушване" на изпускателната система има вероятност от прегаряне на гумичките на изпускателните клапъни и следователно нужда от по-честа смяна !
              ..това за пръв път го чувам

виж това

ще се постигне и доста нетърпим звук и ще имаш проблеми с хората около теб
              си е реален проблем..и е крайно време да започнем да се съобразяваме ..иначе..ще ни накарат...и ще стане по лошо

Коментар

Не тва за хората сам го казал в бързината не че не ме интересуват но за шума какво да ми кажат като аз карам само във гората .Но за това със оганя които ще излиза си прав но как да го направа да бучи по яако защото от този които го взех хр е правел със гарнето нешто и работи 49кубика скутерче просто е много гадно и и някво незнам просто шума не говори за яак мотор силен. А за ново гърне искат много пари да ми направат също, и за това искам да направа нещо като резонансово.

--------------------------------
                "LET THE GOOD TIME ROLL"
                --------------------------------

Коментар

Първоначално публикуван от mitkov Преглед на мнение
                  ..това за пръв път го чувам
                  ...
                  Просто не ти се е налагало да се замислиш над този въпрос, но на практика има нещо вярно
                  [/CENTER]
                  [/CENTER]

Коментар

Първоначално публикуван от Даниел Туйков Преглед на мнение
                    Просто не ти се е налагало да се замислиш над този въпрос, но на практика има нещо вярно
                    Някой да ми разясни цялата история че нещо не ми се вързва, ама ако може и малко теория от движението на флуидите да вкарате и термодинамика на газовете също
                    2010 CRF 250 R

Коментар

Първоначално публикуван от Димитър Преглед на мнение
                      Някой да ми разясни цялата история че нещо не ми се вързва, ама ако може и малко теория от движението на флуидите да вкарате и термодинамика на газовете също
                      От по-бързото движение на газовете през изпускателната система температурата се повишава повече от предвиденото и се скъсява живота на тези консумативи (гумичките на клапъните). Всички части са предвидени за стандартен вариант на мотоциклета, за който са предназначени, следователно всеки подобен тунинг би скъсил живота им, поради непредвидени натоварвания
                      [/CENTER]
                      [/CENTER]

Коментар

Първоначално публикуван от Даниел Туйков Преглед на мнение
                        От по-бързото движение на газовете през изпускателната система температурата се повишава повече от предвиденото и се скъсява живота на тези консумативи (гумичките на клапъните). Всички части са предвидени за стандартен вариант на мотоциклета, за който са предназначени, следователно всеки подобен тунинг би скъсил живота им, поради непредвидени натоварвания
                        Че какво общо има по-бързото движение на газ с повишаване на температурата му??
                        Теоретично при по-бързото излизане на изгорелите газове през изпускателната тръба би трябвало налягането им да е по-ниско. Щом налягането е по-ниско значи и температурата им ще е по-ниска. Тва беше някъв закон от термодинамиката за връзката между температура налягане и обем на газ
                        Дето вика Стефан в една друга тема "Ти колко математика си учил?"
                        2010 CRF 250 R

Коментар

Това с живота на гумичките категорично не е вярно. Напротив - по-бързото продухване подобрява охлаждането и намалява налягането върху гумичките (доколкото го има). Друг е въпросът, че заради подобни необезшумени екземпляри плюят по всички ни. Сложи си нормално и изправно гърне.
                          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Това с живота на гумичките категорично не е вярно. Напротив - по-бързото продухване подобрява охлаждането и намалява налягането върху гумичките (доколкото го има). Друг е въпросът, че заради подобни необезшумени екземпляри плюят по всички ни.
                            по бързото ..напускане ..на горещите газове от системата..би трябвало да доведе само и единственно до по-малко загряване ..защото колкото по бързо се оттървеш от нещо ..много горещо..толкова по хладен ще останеш ти самият ..като например когато си сложиш в ръцете нещо наистина горещо..бо бързо ли ще гледаш да го хвърлиш или по бавно ..във формулата за топлоодаване ..мисля че и времето на експозиция си беше фактор

Коментар

Сложих тръбата и карах тиа два дена с нея само токлова издържах на шума първоначално ме кефеше но после като угасвах мотора не чувах нищото какво става около мен за 5 мин. а за пламаците това си е вярно понеже не беше чиста тръба имаше нещо в нея но когато варна гаста на хр-а много яако гърмеше и излизаше огън хахахаха.Но сега взех оригинално гърне от яамаха вр 450 за 100лв от един приател гърнето е чисто ново свалил го е от една такава вав италиа катастрофирала има още части за такав мотор на някои ако му траа да казва но сега с тва гарне не мога да му се нарадвам просто сега е уникално .

---------------------------------
                              "LET THE GOOD TIME ROLL"
                              ---------------------------------

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X