Проблема е в това, че мотора стига до едни обороти и гасне, няма значение дали се движи или е на място. Пали без никакъв проблем, но ако му дадеш рязко газ и гасне, същото се получава ако го припомваш. Гасненето е установено, че е от токовете. Просто спира искрата и докато не спре да се върти КВ няма палене. С мултицет съм проверил, че като изгасне и си има напрежения от звездата докато спира да се върти. От там съдя, че няма проблем със самата звезда, освен ако не дава високи или ниски напрежения. На празен ход едната намотка дава 15V а другата 40V. Бобината и свещ съм сменил и не е от тях. Аз се съмнявам, че има проблем със захранването от звездата и затова електрониката изключва или самата електроника е заминала. Кажете според вас от къде е проблема.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Кавазаки KX250F 2005г губи токове и гасне
Свий
X
-
От: Кавазаки KX250F 2005г губи токове и гасне
Аз съм за електроника. Колкото пъти сме имали проблеми със звезда (статор) винаги е било или има или няма ток.
Сподели какво се е оказало.Kawasaki 125KX 1991 -> KTM 520 EXC 2001 -> КТМ 525 SX + SM 2005 -> KTM 200 EXC 2007
-
Аз имах такъв модел kawasaki и същият проблем.Ходих на ремонти на карбуратори смяна на жиглйори и какви ли не,пренавивах намотки,мерех напрежение,съпротивление и неставаше...накрая намерих едно майсторче от Сливен,и във форума го има,казва се Ангел и си има сервиз за електромотори номера му е 0887467687,той ще ти помогне със сигурност,свали му цялата инсталация и му я прати...УСПЕХ !!!
Коментар
-
Аз с моя струг ходя по такива мъки още. При мен губеше токове само във високите обороти. Ту има - ту няма..... до един момент , когато умря тотално.
Даваше ток, но много ,много слаб и мотора не пали нито на стартер нито на бутане /дори не припуква/.
Смених свещ -нищо, кабел лула и бобина към свеща - нищо, електроника - нищо !
Единствен заподозрян е звездата и по-точно едната намотка отговорна за паленето..... тааа така...
П.п Вярно , моя струг е стар и е 2т , но все пак....
Поздрави !Знаеш името, а не историята ми ! Знаеш какво съм направил, но не и как съм го постигнал !!!
Коментар
-
Положението е следното днес монтирахме новата електроника и УЖАС проблема не е бил там.А електрониката е оригинална и не е никак евтина 360евро. и пак прави същото.Собственика на мотора е готов да го насече с секирата.Давайте акъл какво да правиме или кой може да определи с точност от къде идва проблема.0878424143
0887424150
Коментар
-
Ами щом не е в електрониката остава да провериш бобина , лула и свещ и виж в мануала на машина трябва да има съпротивления на отделните намотки на звездата и на датчика на хол. Проблемите с тоците са едни от най неприятните но какво да се прави. Не съм много наясно , но ако е избила изолацията на някоя от намотките при по високи обороти възможно ли е да замасява и да от това да гасне мотора ( копчето за гасена на мотора мисля , че даваше едната намотка на късо и така касне мотора) . Но нека някой , който е на ти с електротехниката да се изкаже. Но така и така си сменил електрониката виж дали няма да намериш звезда с датчик на хол за проба само
А ако ще действа секирата приемам скъпи подаръци да си блъскам главата360 евро са си бая пара ама ...............Няма да се притесняваш ще се оправи
Коментар
-
Така ново 20 сега и звезда + датчик на хол от работещ мотор свалихме и пак същото мотора пали от раз може да се кара но едвам да се докосва газта.При подаване на повече газ веднага изчезват токовете и мотора гасне. Свещта е чисто нова а бубини и кабели няколко и различни слагахме и пак така.Остана само ТПС-а на карб. да се пробва и това се оказа че не е. Нещата си отиват към секирата щото момчето даде една торба с пари а не се е возил повече от 5 мин с него ебаси късмета.Давайте акъл или някой който разбира щото се звъня из цяла България де що има майстори и няма и няма оправия.0878424143
0887424150
Коментар
-
Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнениеНикъде не прочетох - реле регулатор?
Аз днес също разбрах, че сте опитали и с друга звезда.... и резултата е бил същия. Аз само не разбрах дали CDI е ново или втора ръка.
Казах му на Батката, че първо си трябва менуал и проверка с мултицет.... и тогава да се минава на варианта проба-грешка, ама той си знае.EXC TPI 2019
Коментар
-
На врвемето имах грижи с моята Yamaha XS750. При високи обороти започваше да прекъсва. Ровене на карбуратори, реглаж на клапани и нищо. Опрях до електрониката. Отворих, прегледах, презапоих... Монтирам я и трети цилиндър не работи. Ново двайсет. Като огледах по добре, единия кабел от датчика се скъсал. Възстанових връзката и не само че третия проработи ами и прекъсването изчезна. Така че не е лошо да се прегледа инсталацията.A Lone Rider
Коментар
-
Светли само звездата е втора ръка иначе cdi е чисто ново оригинал при това.
ТАКА открихме проблема и той се оказа нищо общо с токовете.След обстойно ровене няколко дни днес за пореден път отворихме капака при звездата и веднага забелязахме нещо необичайно.Имаще някакво парче пластмаса което се махдахерцаще насам натам и се останови че е парче от датчика на хол.След известно време установихме че причината да се отчупи това парче е луфт във коляновия вал.И оттам навързахме нещата на празен ход работи защото вибрира малко как му се даде газ веднага вибрира повече и маховика допира датчика на хол и замасява.Тогава явно сработва някаква защита и гаси мотора.След 1 час вече двигателя беще тотално разпарчетосан и картинката беще ужасяваща.Коляновия вал приличаще на нещо което съм виждал само на картинка УЖАС. От там на сетне е ясно а снимки ще кача за да се види за какво иде реч. Извода за мен е следният хората дето ни го продадоха не са знаели че мотора на 2 места му се сипва масло и са сменили само маслото на скоростите но двигателя е останал сух и от там работа без масло и ефекта е налице.0878424143
0887424150
Коментар
-
Пепи има всякакви индивиди, затова който си купува мотор да гледа внимателно и да води човек който разбира.Нukога не се отkазвай от нещо nредu да uзnробваш всuчкu възможнu начuнu , за да го nостuгнеш !
Коментар
-
Предполагам мотора е бил обявен за продажба като "проблемен" и поне цената е била ОК.
То щом вала има аксиален луфт не ми се мисли какво става нагореKawasaki 125KX 1991 -> KTM 520 EXC 2001 -> КТМ 525 SX + SM 2005 -> KTM 200 EXC 2007
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар