Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за Suzuki DR 350SE, гори масло

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Съвет за Suzuki DR 350SE, гори масло

Здравей те! Преди един месец си купих Suzuki DR 350SE. Смених му маслото и филтъра. Покарах го няколко дена и забелязах че започна да чука нещо в главата. Проверих маслото на щекичката и по нея нямаше нищо. Долях му още 200-300гр. След още няколко дена каране и изгорени 4-5 литра бензин маслото пак намаля и му доливах още 300 грама. И така още веднъж. Маслото което му сипах не беше специално за мотоциклети,но си беше 10W40 както го дават по сервизната му книжка. Възможно ли е да го гори защото е такова маслото? И ако му сипя минерално 20W50 по малко ли ще го гори. Или си е за смяна на сегменти и гумички на клапаните? Като го карам мотора не пуши въобще. Само като е студен и го форсирам. Пали си и си върви идеално.

От: Съвет за Suzuki DR 350SE, гори масло

Смени маслото най-напред пък после ако пак е така вече се насочи към сегменти и гумички. А какво е било това чукане??? Отвори ли да видиш.

Коментар

Виж да не би да сълзи от някъде...
      При такъв разход на масло трябва сериозно да припушва.

Коментар

И мен това ме учудва като пуши само когато е студен и то за малко как гори толкова масло. Няма сълзене от никъде,проверил съм го.А маслото съм го сменил преди един месец. Какво масло да му сипа за да го гори по малко.

Коментар

А маслото, което сипа какво беше, да не би да е било за автомобили, мотоциклетните, мисля че са с добавки за съединителя, но пък не мисля, че това оказва влияние на разхода.

Коментар

15W50 примерно...

Коментар

Първоначално публикуван от nikipc Преглед на мнение
              . Маслото което му сипах не беше специално за мотоциклети.
              И какво масло си сложил като не е мотоциклетно???. Как проверяваш нивото на маслото. Колко масло сипа след като източи старото?
              "If they give you ruled paper, write the other way." Juan Ramon Jimenez

Коментар

Маслото което сипах като го смених беше за автомобили,не ми прави проблеми на съденитела. Източих всичкото старо и смених и филтъра и налях новото. Маслото го проверявям на щеката,след возене гася двигатела и изчаквам една минута и гледам нивото на щеката.

Коментар

Сипал съм му към 2.2 литра масло. Толкова събира със смяна на филтъра. И на щекичката си беше почти на макс.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X