Здравейте колеги,искам накратко да попитам кои пружини на клапаните (а по точно изпускателни или всмукателни) са по твърди?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Пружини на клапани
Свий
X
-
От: Пружини на клапани
Хммм. Аз не съм попадал на различни пружини май. Но ако трябва да има разлика - често всмукателните клапани са по-широки и следователно по-тежички. Значи би трябвало и пружините им да са по-твърди при равни други условия. На кви ли не питания попада човек тука!!!0888932647
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".
-
Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнениеХммм. Аз не съм попадал на различни пружини май. Но ако трябва да има разлика - често всмукателните клапани са по-широки и следователно по-тежички. Значи би трябвало и пружините им да са по-твърди при равни други условия. На кви ли не питания попада човек тука!!!
Бе и аз се замислих ама не се сещам за такава разлика, виж за стоманени и титаниеви има може там да се бърка колегата?Не е важно какво караш, а как го караш !
Коментар
-
Така,питам защото и аз като вас бях 100% сигурен че разлика няма,но уви като ги отворих всичките и 2 бяха оцветени с червено и 2 със тъмно синио,след това влезнах в саита от които си ги почъчах и там също са разделени на всмукателни и изпускателни,съответно след отварянето вече незнаех кои от коя торбичка е и ги пробвах на натиск,за да видя дали наистина имат разлика.И да едните са по твърди,колеги
Коментар
-
Първоначално публикуван от ToN4Y Преглед на мнениеТака,питам защото и аз като вас бях 100% сигурен че разлика няма,но уви като ги отворих всичките и 2 бяха оцветени с червено и 2 със тъмно синио,след това влезнах в саита от които си ги почъчах и там също са разделени на всмукателни и изпускателни,съответно след отварянето вече незнаех кои от коя торбичка е и ги пробвах на натиск,за да видя дали наистина имат разлика.И да едните са по твърди,колегиKX 450F 2008 HONDA CR-V 2000г 147к.с.
Коментар
-
Ако става въпрос за кросов мкотор , по-твърди пружини са на всмукателните клапани ,защото там обикновено отварянето и затварянето е по рязко , и пружините трябва да реагират по -добре за да не се срещнат буталото и клапаните . Същото важи и за съвременни хард ендуро машини .
Коментар
-
Все си мисля , че това, ако е заводско изпълнение или качествен тунинг би трябвало да има и разлики в кобилици , гърбици по валовете .... щото се товарят различно.0888932647
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".
Коментар
-
На един двигател му пада мощността в максималните обороти , защото клапаните нямат време да се затворят. Поради тази причина се правят титаниеви клапани и по-твърди пружини. Изпускателните клапани са по-малки защото изгорелите газове са под налягане , затова са по-леки , и пружините са различни от тези на всмукателните клапани , които са по-големи и по-тежки. Относно гърбиците на валовете , те са различни на двата вала. За да се получи максимално засмукване на горивна смес , изпускателните клапани трябва максимално бързо да се затворят , а всмукателните максимално бързо да се отворят.В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода
Коментар
-
Малко колегата над мен е в грешка. Изпускателните клапани са по големи от смукателните. Точно затова и попитах за мотора, защото при Ямаха пружините на изпускателните са с друг диаметър. То направо много неща са различни между смукателни и изпускателни клапани при Ямаха. Лично аз бих следвал логиката на Жоро Нешев.
EXC TPI 2019
Коментар
-
Изпускателните са по-големи , когато всмукателните са три , а изпускателните са два , така е при Ямаха. И това ти дава отговор защо всмукателните са по-големи от изпускателните когато са по еднакъв брой , по два или по четири. Кавасакито с колко клапана е ?В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода
Коментар
-
Добре де дори и да са 4 клапана на кавата то пак няма логика да са еднакви и да може да се объркат.
След като порових тук там се оказа че на тия моторетки дето пита колегата смукателните клапани са по-големи от изпускателните и пружините имат видима разлика това е което открих.Последно редактирано от BATKO PEPI WR; 02-06-13, 21:26.0878424143
0887424150
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар