Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пружини на клапани

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Пружини на клапани

Здравейте колеги,искам накратко да попитам кои пружини на клапаните (а по точно изпускателни или всмукателни) са по твърди?

От: Пружини на клапани

Хммм. Аз не съм попадал на различни пружини май. Но ако трябва да има разлика - често всмукателните клапани са по-широки и следователно по-тежички. Значи би трябвало и пружините им да са по-твърди при равни други условия. На кви ли не питания попада човек тука!!!
    0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
      Хммм. Аз не съм попадал на различни пружини май. Но ако трябва да има разлика - често всмукателните клапани са по-широки и следователно по-тежички. Значи би трябвало и пружините им да са по-твърди при равни други условия. На кви ли не питания попада човек тука!!!

Бе и аз се замислих ама не се сещам за такава разлика, виж за стоманени и титаниеви има може там да се бърка колегата?
      Не е важно какво караш, а как го караш !

Коментар

Според мен са еднакви. Никъде досега не съм срещал да има проверка за смукателни/изпускателни пружини.
        EXC TPI 2019

Коментар

А като питаш поне сподели защо?
          0878424143
          0887424150

Коментар

Така,питам защото и аз като вас бях 100% сигурен че разлика няма,но уви като ги отворих всичките и 2 бяха оцветени с червено и 2 със тъмно синио,след това влезнах в саита от които си ги почъчах и там също са разделени на всмукателни и изпускателни,съответно след отварянето вече незнаех кои от коя торбичка е и ги пробвах на натиск,за да видя дали наистина имат разлика.И да едните са по твърди,колеги

Коментар

Първоначално публикуван от ToN4Y Преглед на мнение
              Така,питам защото и аз като вас бях 100% сигурен че разлика няма,но уви като ги отворих всичките и 2 бяха оцветени с червено и 2 със тъмно синио,след това влезнах в саита от които си ги почъчах и там също са разделени на всмукателни и изпускателни,съответно след отварянето вече незнаех кои от коя торбичка е и ги пробвах на натиск,за да видя дали наистина имат разлика.И да едните са по твърди,колеги
              Да ,има разлика,а си збъркал айде клапаните на боклука,така се произнесоха в едимото.Дали са прави несъм пробвал.
              KX 450F 2008 HONDA CR-V 2000г 147к.с.

Коментар

А за какъв мотор става на въпрос.
                EXC TPI 2019

Коментар

Ако става въпрос за кросов мкотор , по-твърди пружини са на всмукателните клапани ,защото там обикновено отварянето и затварянето е по рязко , и пружините трябва да реагират по -добре за да не се срещнат буталото и клапаните . Същото важи и за съвременни хард ендуро машини .

Коментар

Става въпрос за кросов мотор-450-ка,кавазаки.не съм го палил още след ремонта но може да ми се наложи да обърна пружините

Коментар

Все си мисля , че това, ако е заводско изпълнение или качествен тунинг би трябвало да има и разлики в кобилици , гърбици по валовете .... щото се товарят различно.
                      0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

На един двигател му пада мощността в максималните обороти , защото клапаните нямат време да се затворят. Поради тази причина се правят титаниеви клапани и по-твърди пружини. Изпускателните клапани са по-малки защото изгорелите газове са под налягане , затова са по-леки , и пружините са различни от тези на всмукателните клапани , които са по-големи и по-тежки. Относно гърбиците на валовете , те са различни на двата вала. За да се получи максимално засмукване на горивна смес , изпускателните клапани трябва максимално бързо да се затворят , а всмукателните максимално бързо да се отворят.
                        В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Малко колегата над мен е в грешка. Изпускателните клапани са по големи от смукателните. Точно затова и попитах за мотора, защото при Ямаха пружините на изпускателните са с друг диаметър. То направо много неща са различни между смукателни и изпускателни клапани при Ямаха. Лично аз бих следвал логиката на Жоро Нешев.

EXC TPI 2019

Коментар

Изпускателните са по-големи , когато всмукателните са три , а изпускателните са два , така е при Ямаха. И това ти дава отговор защо всмукателните са по-големи от изпускателните когато са по еднакъв брой , по два или по четири. Кавасакито с колко клапана е ?
                            В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Добре де дори и да са 4 клапана на кавата то пак няма логика да са еднакви и да може да се объркат.
                              След като порових тук там се оказа че на тия моторетки дето пита колегата смукателните клапани са по-големи от изпускателните и пружините имат видима разлика това е което открих.
                              Последно редактирано от BATKO PEPI WR; 02-06-13, 21:26.
                              0878424143
                              0887424150

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X