Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със паленето на ямаха вр-426

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем със паленето на ямаха вр-426

Като загрее мотора просто няма палене,а като е студен пали от първото ритане.Направи ми впечатление че мотора пали студен без смукач, съм смукач не иска а и като загрее със топлия смукач паленето е невъзможно докато без него пали много трудно но все пак пали.Искам да добавя за ориентир че всмукателния вал е от узф426 но според мен не би трябвало да е проблем понеже съм срещал доста вр-и със валове от уз и палят без особенни проблеми
    0 8 76 36 8 542

От: проблем със паленето на ямаха вр-426

Прилича на клапани, затова им провери луфта. Като отвориш за луфта си виж и веригата..... Свещта също я провери и състоянието на карбуратора.
    EXC TPI 2019

Коментар

Хлабини на клапани,нова свещ,провери разпр. валове дали са на белег.Ако всичко е ок-карбуратор.
      Yamaha Yz450F
      Suzuki Vitara V6 ''леко'' повдигната
      Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Не е ли по лесно да се започне от карбуратора, въздушен филтър и т.н... Ама всъщност ако тези неща дето ги изредиха колегите ако не си ги проверил ги провери, щото това така или иначе трябва да се прави през известно време.
        Кольо Динев

Коментар

Всичко е проверено,филтър, карбуратор,свещ,зацепване на ангренаж,клапани.
          0 8 76 36 8 542

Коментар

Като загрее и не иска да пали , свали свещта и виж суха ли е , мокра ли е , може и компресията да премериш.
            В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Първоначално публикуван от metalgiar Преглед на мнение
              Всичко е проверено,филтър, карбуратор,свещ,зацепване на ангренаж,клапани.
              Нещо пропускате. Провери свещта както те посъветваха по напред. Също така виж дали прескача иска и дали прескача там където трябва.
              На топло да получава някакви други аномалии докато работи, нещо от сорта на загуба на мощност, гърмене в гърнето и т.н.
              Лично аз бих проверил свещта, къде прескача искрата, кога се подава искрата, луфт на клапаните на топло, сместа на карбуратора.
              EXC TPI 2019

Коментар

Колега, аз съм с YZ426F и не искаше да пали студен,а като загрее няма грешка.Свеща избиваше постоянно на 2-3 карания.Оказа се реглаж на клапаните и разтегната ангр.верига . Също и спукана лула .

Коментар

Колеги извинявам се ,че малко така ще се изкажа ама е срамота е след ровичкане и търсене на проблема да се окаже ,че е разтегната ангренжаната верига и не са регулирани клапаните. Вземете свалете си по-един мануал четете вижте кое как е как трябва да е , ангренажната верига е желателно всеки сезон да се сменя ,ако мотора се кара разбира се клапаните и те има си норми който трябва да се спазват ,но никой от нас не спазва и затова в България моторите са на това положение.
                  Нukога не се отkазвай от нещо nредu да uзnробваш всuчкu възможнu начuнu , за да го nостuгнеш !

Коментар

Не ми се вярва да е от разтегната верига. Миналата седмица правих един YZ426 веригата толкова се беше разтегнала, че ако я бях презацепил и белезите щяха да дойдат. На всичкото отгоре имаше два клапана без луфт и мотора си палеше без никакъв проблем. Макар, че при всеки си е различно. Една 250-ка само от това, че смукателните клапаните бяха станали на 0.10 и на топло палеше много трудно. Затова си иска проверка на всичко и закарване в нормите.
                    EXC TPI 2019

Коментар

От: Проблем със паленето на ямаха вр-426

Добре де, ако пали без смукач на студено не е ли логично да е богата сместа за празня ход и затова да пали без проблем. Когато двигатела е топъл не му трябва обогатена смес (каквато е функцията на смукача) и затова не иска да пали. Според мен трябва да се търси проблема в карба. Нова свещ също ще изключи някои чудения.

Коментар

От: Проблем със паленето на ямаха вр-426

Вземи карбуратор от друг такъв мотор за проба.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X