Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с нивото на маслото

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с нивото на маслото

Здравейте, мотора е ямаха вр450 2004г. проблема е, че наливам масло, всичко както си му е реда, обезвъздушаване.... работи 4мин. и на щеката няма никакво масло!!!, налял съм даже малко повече, първо 1300мл., после 1500мл. поработи и след това щеката препълнена саотфетно! Обаче още докато обърша шиша и го потопя пак нивото на половината, след това пак потапяне и го няма никво, стича се ненормално бързо! На другия ден пак го пробвам на шиша нищо??? Вече ме побърка! Проверявах цедки, тръбите за запушвания, филтъра, в рамката духах...всичко ок. Заподозрях клапана за високото налягане над помпата и той си затваря, помпата разглобих, перфектна е и тя. Утре ще го досглобя и мисля да промия рамката с бензин все пак... и пак ще го пробвам. Моля ако някой има идеи или се е сблъсквал с подобно чудо, помагайте.

От: Проблем с нивото на маслото

Колега аз съм с вр426 и проверявам маслото по следния начин , паля мотор като поработи 2/4 минути гася и проверявам мисля ,че така е най-сигурно.
    Нukога не се отkазвай от нещо nредu да uзnробваш всuчкu възможнu начuнu , за да го nостuгнеш !

Коментар

Първоначално публикуван от Stanislav WR Преглед на мнение
      Колега аз съм с вр426 и проверявам маслото по следния начин , паля мотор като поработи 2/4 минути гася и проверявам мисля ,че така е най-сигурно.
      Ми то и аз така правя колега, да така си е най сигурно по мануал го дават 3мин. работа поне. Само, че при мен проблема е, че изобщо не стига до щеката. Като реши изведнъж я достига, но я стича моментално, на другия ден пак не....? Нямам думи...

Коментар

Да не би помпата да не ти прави достатъчно налягане , провери ли всички тръбички и от долу има една цедка на маркуча ?
        Нukога не се отkазвай от нещо nредu да uзnробваш всuчкu възможнu начuнu , за да го nостuгнеш !

Коментар

Да не би помпата да не ти прави достатъчно налягане , провери ли всички тръбички и от долу има една цедка на маркуча ?
          Да, помпата я проверих, перфектна е, клапана, маркучите и цедката също. Луда работа...

Коментар

Вече стана сложно , да не тече някъде това масло..

Коментар

Сложно я! Днес го досъбрах и пак същата работа, налял съм 1.3л да пробвам още 100мл. да долея ама несмея да го препълвам. Оглозгах вече цялата смазочна система и няма проблем в нея. Започнах да се подзирам на рамката нещо...незнам тоя шиш за нивото във вътрешната тръба ли влиза или просто в рамката. Да не би там да е драмата нещо....такава рамка несъм отварял да я видя вътре и в мануалите непише...

Коментар

На самата рамка от долу дето излиза маркуча за маслото има цедка почисти ли я нея ?

Коментар

На самата рамка от долу дето излиза маркуча за маслото има цедка почисти ли я нея ?
                  Koлега, много Ти благодаря, че се отзоваваш но моля те прочети какво съм написал в първия пост, просто всяко едно твое предположение което пишеш съм го проверил и написал в поста най - отгоре. Само да невземеш да се обидиш, нямам това за цел, а просто темата да е градивна. Иначе като го покарам малко и веднага след загасянето го проверя си има но само забърсвам шиша и го потапям отново и вече е на минимум...А като го запаля и оставя да загрее на обороти не го вдига... Както и да е, важното е, че си има масло, налягане в главата и двигатела си се мажи перфектно. Ще видим като го сменя скоро пак, може да пробвам с друго, досега несъм имал проблеми с мотул, може да съм попаднал на менте, а може и да си е ок. маслото. Един приятел със същия мотор ще го сменя и ще му дам от мойто та да видим...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X