Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за изтърбушен ауспух

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за изтърбушен ауспух

Здравейте колеги от скоро съм собственик на Кавазаки КЛХ250 1999 година. Предстои ми минаване през кат за регистрация и се хванах малко да го вкарам в ред тъй като нямаше светлини и мигачи. С тях всичко е 6 обаче мотора много гърми. Все съм чувал шумни мотори ама този направо гърми . Разглобих ауспуха и какво да видя напълно празен е Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2013-04-01-197.jpg
Прегледи:1
Размер:145.6 КБ
ID:6008809Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2013-04-01-198.jpg
Размер:152.3 КБ
ID:6008810Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2013-04-01-200.jpg
Размер:68.2 КБ
ID:6008811 въпроса ми е не трябва ли да има нещо вътре и какво? 2Т ауспусите имаха една дупчена тръба закачена към тази капачка на втората снимка в лявата ми ръка, която се вижда и около нея навивах вата но при 4Т не знам как стои въпроса.
    Другия проблем който ми прави ауспуха е че когато покарам 10-тина километра и спра започва да мирише на стопена пластмаса. Огледах го и се оказа , че там където се захваша ауспуха за рамката планката контактува със задния калник го топи.
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2013-04-01-191.jpg
Размер:162.6 КБ
ID:6008812Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2013-04-01-194.jpg
Размер:75.8 КБ
ID:6008813Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2013-04-01-195.jpg
Размер:89.4 КБ
ID:6008814 Не ми е проблем да подложа някакви конци от азбестово одеало , за да изолирам калника от планката, но ми се струва ненормално да се нагрява до толкова планката , че да ми топи калника. Другото което забелязах вижда се на 2-та и 3-тата снимка е , че болта който държи ауспуха за рамата е доста по малък от дупката на планката. Предполагам , че оригинално там е имало някаква втулка , която хем е отдалечавала ауспуха от калника хем го е фиксирала на мястото му. Приемам всякакви идеи и съвети как да спра топенето на калника и нормално ли е да загрява ауспуха дотолкова , че да топи пластмасите или да търся разтеглена верига или нерегулирани изпускателни клапани ( държа да отбележа , че не съм забелязъл кривката да почервенява или нещо подобно ) ?

От: Въпрос за изтърбушен ауспух

Има нещо гнило в тоя ауспух, най-добре е да се види друг такъв.
    подаръци за мъже от FACOM
    промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Сигурен съм , че има нещо гнило , но нямам друг 4Т мотор под ръка да му отворя ауспуха и да огледам за какво иде реч. Ако някой колега си отвори неговия и качи снимки също ще ми е от полза .

Коментар

Щом си виждал 2-т.заглушител,и
        при 4-тактовите е същото-надупчена тръба,обвита с вата.а на ухото най-вероятно е имало гумен тампон.

Коментар

Първоначално публикуван от isidorov Преглед на мнение
          Щом си виждал 2-т.заглушител,и
          при 4-тактовите е същото-надупчена тръба,обвита с вата.а на ухото най-вероятно е имало гумен тампон.

Сигурно ли е това с надупчената тръба ако е така веднага ще купя материал и ще отида да го заваря на СО. За гумения тампон и на мен ми мина през ум , но щом планката топи пластмасовия калник какво ли ще се случи на тампона ?

Коментар

Като сложиш вата,изгорелите газове няма да достигат до външната стена на заглушителя и той няма да се нагрява толкова.

Коментар

Първоначално публикуван от isidorov Преглед на мнение
              Като сложиш вата,изгорелите газове няма да достигат до външната стена на заглушителя и той няма да се нагрява толкова.

И аз си мислях че може да има нещо такова но в интернет намерих следната тема точно за заглушител на КЛХ там има публикуван следния разрер на заглушителя Натиснете снимката за да я уголемите

Име:auspuh.jpg
Размер:41.8 КБ
ID:5468106 тук вместо надупчената тръба виждам метална плоскост която завихря по някакъв начин изходящите газове

Коментар

Не толкова, че ги завихря колкото това, че преминават през прегради. Ако искаш да го правиш тих ще си трябва такова изпълнение с прегради, Ако искаш да не те спъва ще се наложи да намериш надупчена тръба, ситна мрежа и вата.
                EXC TPI 2019

Коментар

Първоначално публикуван от chavetoo Преглед на мнение
                  ...........................и да намериш надупчена тръба, ситна мрежа и вата.

Перфорираната тръба и ватата са ми ясни за какво са. Но за какво да ползвам ситната мрежа за някакава преграда перпендикулярно на перфорираната тръба или как ?

Коментар

Както казаха и по-горе колегите сложи надупчена тръба в средата по цялата дължина на гърнето и после вата.Няма да се нагрява толкова корпуса и да топи калника.Има ефект,личен опит.

Коментар

С мрежата се увива тръбата и след това се слага ватата. При мен даже на изхода има мрежа като конус, но това е искрогасител до колкото знам.
                      Като за мрежа ти говоря за нещо с отвор 0.4-0.5мм и нишката с подобна дебелина.
                      EXC TPI 2019

Коментар

Днес свалих ауспуха да го огледам по подробно и се оказа , че всичко си е вътре откъм входната му част ( има перпендикулярно на движението на газовете перфорирана ламарина след което има наклонени диагонално два улея в различни посоки) . Изтърбушена е само перфорираната тръба в задния му край , като дължината и трябва да е 75мм. Утре ще потърся по вторичните суровини и местата, където ремонтират ауспуси за едно парче перфорирана тръба с вътрешен диаметър 48mm и дължина 75мм. Няколко капки с СО-то слагам вата и ще видя какво ще стане

Коментар

Здравейте колеги малко късно но не ми остана време да пиша какво е станало. Свалих ауспуха и изкарах всичко от вътре. Оказа се , че не е изтърбушен целия а само една тръба е отрязана. Вътре имаше една перфорирана тръба ( 0.5мм диаметър на отворите ) в , която има 2 насрещно разположени конуса (предполагам , че е някакъв заглушител) . Но до края на ауспуха липсваше една тръба 90мм . Намерих една от ладово гърне отново перфорирана с 0.5мм отвори и я заварих. обвих всичко с вата и работата си дойде на мястото. Мотора утихна звука му стана по плътен и ауспуха не се нагрява толкова. Ето една грозна драсканица какво имаше в гърнето и какво съм добавил.
                          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:aspuh.jpg
Размер:42.9 КБ
ID:5469537
                          Дано темата е полезна и на други колеги

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X