Обява

Свий
Няма добавени обяви.

AGR клапан за или против

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• AGR клапан за или против

Здравейте колеги и успешен сезон.Имам едно питане за моята honda nss 250 има AGR клапан тъй като беше почнал да омаслява от едният край на тръбата разговарях с някои колеги и те ми предложиха да го затапя.Знам , че този клапан връща изгорелите газове отново в цилиндъра и допринася за по малка детоноция на двигателя освен това съм чувал , и че води до икономия на гориво.Какво е вашето мнение да го затапвам ли или да си го оставя.

От: AGR клапан за или против

Да нямаш предвид EGR?

Коментар

ето това имам в предвид на снимката части 8 и 9
      http://www.lingshondaparts.com/honda...&block_03=3523
      Последно редактирано от dimitar123456; 01-04-13, 12:37.

Коментар

Поне в колите и в по-тежкия транспорт (ЖП, флот) това се нарича EGR (рециркулация на отработени газове). И наистина служи за борба с детонациите и намаляване на разхода, но приносът му не е голям. Затапва се като почне да създава проблеми.

Коментар

Ще спечелиш и мъничко мощност. Вместо отработени газове, в цилиндрите ще постъпва малко по-голямо количество свеж въздух, т.е. кислород. това ще бъде отчетено от ламбда сондата и съответно от компютъра ще бъде добавено и малко гориво, за достигане на зададените параметри на отработените газове. Но чудеса не бива да се очакват.

Коментар

И мощност няма да види даже. EGR все едно не работи във върхови режими. Отделна тема е дали този мотор има ламбда. Не знам де, може и да има.

Повишението на мощността се случва само ако преди това нещо е било оплескано, та като се оправи ти се струва че си хванал някой кон от полето.

Коментар

Смених двете гарнитури едната беше изгоряла ,сега има чувството , че мотора работи по стабилно в ниските обороти.За сега ще го оставя клапана за да видя как е с разхода.Благодаря на всички които се отзоваха.Между другото каква роля играе устройство №3 от схемата.

Коментар

Обтегач на веригата.
                Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X