Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпроси отностно Хонда 125 4т

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпроси отностно Хонда 125 4т

Става въпрос за модела ХЛ 125 годината мисля че беше 83. Мисля да си го вземам обаче се колебая. Искам да попитам дали някой е имал такава и какви са му впечатленията, ясно ми е че щом е черитакт малко ще гори, но освен това дали са издражливи, имат ли слабо място, имат ли части ? Ще го карам хоби. Ако го взема какво масло да му взема ? Мотора леко препушва отзад, каза че ще смени масления сегмент и ще спре, сменял му е гумичките на клапаните.

От: Въпроси отностно Хонда 125 4т

XL-125 и 200 куб.са почти еднакви.Модел от 79 до 87 год.

1- Трудно намиране на рез.части.Само с поръчки и то не всички се намират.

2- Проблем , че няма маслен филтър , а една цедка, която играе ролята и е нм.едра.От там при най-малката попаднала частица по маслената магистрала е огромен проблем.Става въпрос за маслената помпа която е зъбна много проблемна ЧУПИ СЕ.Вследствие на, което спира да качва масло на разпределителния вал.

3-Разпределителният вал -проблема е, че лагеруването там е отливка на цилиндровата глава, която се състои от две части и образува лагер.При липса на налягане, при счупване на маслената помпа главата е за брак и т.н.

Като цяло не те отчайвам, мотора за мен е перфектен зависи всичко това по горе да се има в предвид-поддръжка.описаното е преживяно.
    Не е за високи скорости, а за удоволствие.Масло SAE-20W-50.смяна на 1500 км.
    При мен смяна на цедка с по-фина,смяна маслена помпа, втулки правени на струг за разпределителен вал.

Honda XL,XR,TLR125,200,200 R 79-87 Clymer Service Manual ENG By Mosue.pdf
    Последно редактирано от Асен Савов-bebo2973; 17-03-13, 16:06. Причина: допълнение
    Здравето е щастие.Трудът е едно голямо възнаграждение.Децата са смисъла на живота.
    GSM-0878722322

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
    X