Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хонда ХЛ600 без акумулатор?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Хонда ХЛ600 без акумулатор?

Вчера реших да припаля машината след като 4 месеца не бях я пипал - акумулатора беше спаднал и стартера не смогваше да завърти. Викам си няма проблеми, нали затова японеца е сложил и манивела - почвам да ритам, но ядец! Само да спомена , че досега съм я ритал няколко пъти, ей така за разнообразие и почти винаги е палела от раз! Почти се отказах, но тя взе че запали накрая, поработи няколко минути, но нещо върнах по-рано смукача и пак изгасна. И пак се почна едно ритане като в началото?! Наскоро разбрах, че колегата Петър Богданов си кара неговият изобщо без акумулатор - та питам, щом не му трябва акумулатор на тоя мотор, защо така се лигави моя при слаб акумулатор? Сигурен съм, че ако го заредя ще си пали като преди.
    Honda XL600LM, 1987
    Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
    Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003

От: Хонда ХЛ600 без акумулатор?

Това не е от слабия акумолатор, или си го задавил или трябва да промениш положението на смукача,понеже вече двигателя е достигнал някаква температура.Аз също нямам акумолатор и пали.Успех!

Коментар

Ясно! Сега зареждам акумулатора и утре ще пробвам пак с манивелата - по тази логика пак трябва трудно да запали. Мисля да пробвам да го ритна без акумулатор и да видя дали и каква искра дава на свеща!
      Honda XL600LM, 1987

Коментар

Първоначално публикуван от Edo Преглед на мнение
        Ясно! Сега зареждам акумулатора и утре ще пробвам пак с манивелата - по тази логика пак трябва трудно да запали. Мисля да пробвам да го ритна без акумулатор и да видя дали и каква искра дава на свеща!
        4 месеца като стоя мотора без да е пален,бензина беше ли спрян,ако е бил спрян има вероятност в карбуратора да се е образувала тиня,имаш болтче на поплавъковата камера,отвиваш го и пускаш кранчето,чукаш няколко пъти с дръжката на отверката по самата камера до като протече хубаво чист бензин,след това завиваш болтчето и пробваш да палиш.

Коментар

Колега Хл-а може да си работи без акумулатор , докато при Доминатора не може. На манивела ще ти пали от раз стига да му хванеш цаката , пробвай лекичко да пускаш манивелата надолу докато не чуеш едно леко пукване от ауспуха , това е момента когато трябва да върнеш манивелата до горе и да ритнеш силно при мен се получава пробвай и с половин смукач.
          Ето и какво намерих в една тема: ХЛ-600-те имат в звездата бубинка за високоти и палят без акумулатор.
          http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=51843
          Последно редактирано от Петър Богданов; 28-02-13, 07:20. Причина: Допълнение.

Коментар

Първоначално публикуван от Петър Богданов Преглед на мнение
            Ето и какво намерих в една тема: ХЛ-600-те имат в звездата бубинка за високоти и палят без акумулатор.
            http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=51843
            Мерси за полезния линк! Научих нещо ново за безсмъртната машина!
            Honda XL600LM, 1987

Коментар

Първоначално публикуван от hristo jivota Преглед на мнение
              4 месеца като стоя мотора без да е пален,бензина беше ли спрян,ако е бил спрян има вероятност в карбуратора да се е образувала тиня,имаш болтче на поплавъковата камера,отвиваш го и пускаш кранчето,чукаш няколко пъти с дръжката на отверката по самата камера до като протече хубаво чист бензин,след това завиваш болтчето и пробваш да палиш.
              И това е вярно. Един приятел си беше оставил ХРа цяла зима без бензин в резервоара, съответно и в крбуратора, и пролетта няма палене.Целия карбуратор от вътре с някаква бяла гняс едва го изчисти.Не е лошо и това да се провери

Коментар

Здравейте и от мен! Имам същия мотор. Не го бях палил от средата на ноември. Кранчето за бензина го бях затворил. Акумулатора съм го свалил от мотора и веднъж в месеца го зареждам с зарядно. Днес реших да го припаля без да му слагам акумулатора. Нямаше проблеми. С няколко ритания запали. Загасна, но след 2-3 ритания запали пак и го поразкарах малко. Нямам търпение вече да се позатопли още малко и да покарам цял ден.

Коментар

И аз разбирам всеки ден все повече и повече полезна информация.Ако може някой да ми обясни как се и регулират карбураторите най-вече иглите и на двата на едно ниво ли трябва да са и кога трябва да започне да отваря втория карбуратор... Търсих клипове по youtube ,но намерих само как се чистят...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X