Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Савет за Хонда ХЛ600РМ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Савет за Хонда ХЛ600РМ

Интересува ме защо като изфорсирам мотора и започва леко да пуши от ауспоха,но само във високи обороти?дали не е от маслото,защото съм му сипал motul 300v 15w50 синтетично!
    А някой ми каза че с това масло може и да ми подхарчва малко масло!
    Интересно е че и на щеката падна нивото,до скоро беше на максимум а сега е паднало на половина!
    Има и друго,сутрин а й някой път през деня като пусна гаста и му падат оборотите и гасне,но не винаги?
    Някой ако може да даде съвет?
    NO PAIN NO GAME!
    Kawasaki KMX125 / Jeep Cherokee Sport 2.5i
    gsm:0887 52 67 55/0878 52 67 55

До: Савет за Хонда ХЛ600РМ

Ако димъ при изфорсирване е черен, значи вероятно ти е замърсен карбуратора или въздушния филтър! Ако пък е сив, значи хапва масълце, което си е нормално при изфорсиране!
    Няма все още измислен двигател с вътрешно горене, който да не харчи изобщо масло, а дали харча е нормален зависи от количеството! Мотула, според моите наблюдения, е от маслата, които се харчат повечко, особенно от по-стари мотори!
    Падането на оборотите и гасненето, също могат да се дължат на замърсен карбуратор, въздушен филтър или пък на калпав бензин (или пък мръсен). А може просто да не са ти настроени правилно оборотите на празен ход (щом гасне най-често сутрин на хладно)! Моя съм го настроил така че когато е добре загрял и времето е горещо, държи 1500 об/мин. (въпреки че по книга препоръчват 1200-1300об/мин.). То не се знае и оборотомера ми колко е верен де, ама така ми харесва как работи двигателя а на 1200-1300об/мин. не ми харесва!
    "Do not correct a fool, for he will hate you;
    Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
    X