Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Yamaha yz426f не иска да пали ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Yamaha yz426f не иска да пали ?

Колеги ,имам проблем с мотора . Лятото нямаше проблем с паленето (без смукач) ,но като застудя и започнах да пускам смукача ,мотора започна да дави .Като извадя свещта е цялата мокра и черна . Някой може ли да ми даде насока дали е нещо дребно (и ако мога сам да го направя ) или си трябва майстор ? Благодаря предварително !

От: Yamaha yz426f не иска да пали ?

Явно ти е много богата сместа, а на този му се носи славата, че лесно скапва свещта.
    Като го запалиш не го гаси докато не загрее хубаво, защото ще ходиш за свещ.
    EXC TPI 2019

Коментар

Значи, като го паля(ако запали) го държа 3 мин. и половина, за да му проверя маслото . След това го гася за малко , докато се облека и тръгвам .
      Питах един майстор и каза ,че при всяка вероятност е от карбуратора . Ще видим сега като започне ремонта какво ще излезе .

Коментар

За 3 минути работа на място в този студ свещта си е мокра. Одеве палих моя на -5*С за 3 минути работа радиаторите си бяха ледени.
        EXC TPI 2019

Коментар

Първоначално публикуван от Izrezvacha Преглед на мнение
          Значи, като го паля(ако запали) го държа 3 мин. и половина, за да му проверя маслото . След това го гася за малко , докато се облека и тръгвам .
          Питах един майстор и каза ,че при всяка вероятност е от карбуратора . Ще видим сега като започне ремонта какво ще излезе .
          Колега имам ВР426 вече втори път ми гори свещ , при тази студ мотора не загрее тръгвам давам газ и свеща гори , като го запалиш изчакай го да загрее хубаво поне 6,7 минутки докато се обличаш нека мотора работи.
          Нukога не се отkазвай от нещо nредu да uзnробваш всuчкu възможнu начuнu , за да го nостuгнеш !

Коментар

Това е задължително докато не загрее че да не може да пипаш радиаторите от топло не се тръгва иначе почва да пука пляка и тогава гори свещи.
            0878424143
            0887424150

Коментар

Разбирам колега, но още края на октомври началото на ноември, не беше толкова студено(радиаторите загряваха много) и пак същото правеше .

Коментар

Колега аз имам същия проблем и ще разглобявам карбуратора, при теб какво стана?

Коментар

Колеги имах същия мотор преди и същите проблеми. Просто свещите за този модел са си консуматив, но ако редовно му перете филтъра, да не кажа след всяко каране и задължително омасляване със защитен спрей преди монтажа, на свещите им се удължава живота. И както казват колегите, оставете го да загрее хубаво, преди да потеглите, най-вече при ниски температури
                  Не е важно колко години си живял, важно е колко живот си имал през годините !!!

Коментар

Колега пиши като направиш ремонта да видим от къде е проблема.................... Успех.

Коментар

Колеги препоръчайте някой добър майстор ? Разглобвахме карбуратора и излезе ,че всичко е наред ! Купих нова свещ и изкара 3-4 карания ,вчера реших да карам и уви същата история . И тая свещ изби ... какво да правя вече незнам . На всяко каране ми гори около 100-200 мл. масло ,карам го с МОТУЛ . Дайте предложение за майстор и да го карам ,че не се издържа вече !

Коментар

Не споменаваш марката на свещта. Аз съм склонен да препоръчам Денсо. Смени и марката на маслото. Ако продължи да похапва по толкова и от прясно смененото /свястно/ масло - вероятно ще сменяш сегменти поне.
                        0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Здравейте ,някои може ли да ми каже на тия ямахи 400 ,426 цилиндрите никасил ли са? И изобщо на всички марки кросове и хард ендура какви им са цилиндрите?

Коментар

Първоначално публикуван от mitko9543 Преглед на мнение
                            .... И изобщо на всички марки кросове и хард ендура какви им са цилиндрите?
                            Изобщо щур въпрос. Каквито са ги направили производителите - такива са.
                            0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Колеги препоръчайте някой добър майстор ? Разглобвахме карбуратора и излезе ,че всичко е наред ! Купих нова свещ и изкара 3-4 карания ,вчера реших да карам и уви същата история . И тая свещ изби ... какво да правя вече незнам . На всяко каране ми гори около 100-200 мл. масло ,карам го с МОТУЛ . Дайте предложение за майстор и да го карам ,че не се издържа вече !
                              купуваш нова бобина и си готов,,ако е тип лула която влиза в цилиндъра смяната е още по лесна,ако е закрепена на рамата и е от старите модели/400,426/,пак ти препоръчвам да сложиш такава която влиза в цилиндъра,а свързването става като оранжевият кабел е на дясното краче на буксата,а черния маса е левия,бобините са универсални за Ямаха,търси втора употреба,нови са скъпи

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X