Колеги от къде мога да намеря шпилка която ще издържи на топлината и напрежението в главата.Един от болтовете които държи главата за цилиндъра изпуска и ми трябва шпилка 10мм за да занеса двигателя на стругар,да направи ново легло на цилиндъра и да направи шпилката.В Добрич има един магазин в който уж могат да поръчат шпилки от термоустойчива стомана но ми казаха че за 1 няма да се занимават.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Honda xl600 шпилка за главата ?
Свий
X
-
От: Honda xl600 шпилка за главата ?
Нещо не мога да вдяна точния замисъл. От това което разбрах ти трябва ремонтна резба /пружинка/ М10 заедно с метчик някъде около Добрич..... ????0888932647
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".
-
На първият ми ХЛ бяха изтървали 3 болта от 6 възможни! Единият който е отпред към генерацията го оправих с пружинка, както пише колегата Нешев, другите два бяха откъм агренажа и там стените са тънки и няма място за толкова голям размер, затова си купих автомобилни шпилки 9 от една морга и стана перфектно - само трудно намерих метчик този размер!Honda XL600LM, 1987
Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
Jeep Renegade Trailhawk, 2.0 Multijet 2, 2016
Коментар
-
има ги вече тези метчици
парите станаха кът .
Съвет на колега да намери майстро или поне някой да помага със съвет .
А шпилка с искана от теб якост можеш да поръчаш в ИТТ например .Става и по куриер ,не знам при вас защо търговци бягат от пари ,и половинка ще си поръчвам щом иска клиент
Коментар
-
На моя xl 4 болта са направени на шпилки. Тези откъм ангренажа са м10 явно майстора е преценил че има място този който искам да направя на шпилка е от лявата страна .Ремонта няма да го правя аз а някакъв майстор от съседното село който много го хвалят че правил точно такива работи.А магазина до който ходих беше точно ИТТ но на продавача явно не му се занимаваше.
Коментар
-
Колега от къде може да се намерят тези болтове,че моя в момента е разглобен и хвърлих око на един болт на главата.Главата му е много зле едва го развих и не ми се иска да го връщам там,че след мене много ще псуват пък току виж се наложи на мен пак да развивам тамПървоначално публикуван от ivo Svoge Преглед на мнениеНе се занимаваи сглупости,ами си намери болтове от доминатор.Те са 9мм сменяш ги и шесте и забравяш.
.Мисля че е 9 x 90мм за стъпка ще ви излъжа.
Коментар
-
Тънък намек от производителя- да идеш да си купиш оригинални бурми. Щото не им е случаен материала и не са предвидени за повторен монтаж например.Първоначално публикуван от SLAVIKA1980 Преглед на мнениеТам е работата ,че обикновен болт няма работа там.Ще трябва да намеря болт от глава и да се преработи-а и друго се питам защо резбата е 9мм а стъблото на болта е около 7мм?0888932647
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".
Коментар
-
Юри ,защо не даваш динамометрични ключове под наем ?
-Ами защото ще му таковаш майката ,и следващия ще изреве ,а може и не само той а и аз да го отнеса.
-ми плащам ,ела да стегнеш главата .
-болтове нови ли са ?
-не ,много скъпи са 6 лв болт
-да ида аз да ти ги купя ,след като отроша някой ,барабар с нова след това гарнитура?
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар