Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със скоростите на XR600

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем със скоростите на XR600

Здравейте , имам проблем със скоростите на ХР600.Купих мотора със развалени скорости.трета скорост нещо затяга и един вид тормози двигателя,другите включват и работят нормално.Разглобихме го с майстора но видимо всичко работи и няма никъкъв проблем.От момчето което го кумих разбрах само че едната зъбчатка е правена и след ремонта по поставянето и мотора се е движил без проблем.
    Знам че по нета е са трудни ремонтите но някои може да се е сблъсквал с проблема.
    Блатодаря предварително за всяка насока.

От: Проблем със скоростите на XR600

Дали нее различен броя на зъбите или междузъбното разтояние?Ако е сменяно! Просто разсъждавам с теб!
    KX 450F 2008 HONDA CR-V 2000г 147к.с.

Коментар

Гледахме го ,гледахме го и разбрахме коя е правената зъбчатка. На нея единственият дефект който виждаме е износване в "ушите" които зацепват в съседната зъбчатка .Възможно ли е това да е дефекта?

Коментар

Да си съживя малко темата ,защото пак се прецака трета скорост.
        След два сезона експлоатация пак сдаде багажа.Пак е отворен и пак чуденката е голяма.Няма нищо счупено,което за мойте монтыорски умения се оказва голям проблем (друго си е да го видиш счупено и да си решиш проблема).
        Този път трета изключваше във високите обороти когато мотора е много натоварен.
        Междувременно се сдобих със скорости от Доминатор защото бях чел че са еднакви.Да ама не са. Имат си сериозна разлика в зъбчатките.Иначе валовете са същите.
        Та, имам сериозни съмнения дали ще станат.Ако някой е правил тази интервенция моля да даде някой жокер.
        Другият въпрос пред мен са "вилките".Видимо са прави,но нещо ме гложди отвътре и не мога да се сетя за начин по който да ги премеря за правота спрямо оста.Иначе във "Ушите"които на практика контактуват със зъбчатките няма износване.

Коментар

Същият проблем сега го имам аз само че с ХР 400... 3 тата скорост ми трака сякаш че тормозва двигателя... някои може ли да ми каже да ли се продават зъбчатка за 3 та скорост и колко струва ?
          HONDA XR400R (1996) ---> SUZUKI DR250RS (1991) ---> HONDA CR125 (2003)

Коментар

Първоначално публикуван от rashidov Преглед на мнение
            Същият проблем сега го имам аз само че с ХР 400... 3 тата скорост ми трака сякаш че тормозва двигателя... някои може ли да ми каже да ли се продават зъбчатка за 3 та скорост и колко струва ?
            Продават се от Бултрако, но цените там ще те откажат. Търси на старо (в България съм почти убеден, че няма да намериш) от чужбина се продават цели комплекти.

Коментар

В ебей има и зъбчатки ,и то много .Лошото е че са от САЩ.
              Отвори го преди да купуваш зъбчатки,и виж какво е.

Коментар

Познавам човек който ги прави същите като оригиналните ,за да ти я направи обаче трябва да му дадеш старата.Мога да ти дам данните му ако си заинтересован.
                0888 074 049

Коментар

Дай ми някаква информация за него и данни само че дали така става добре няма ли да се счупи пак не се знае все пак какво има .. Има ли възможност да е излязъл нещо
                  HONDA XR400R (1996) ---> SUZUKI DR250RS (1991) ---> HONDA CR125 (2003)

Коментар

Първоначално публикуван от iancho75 Преглед на мнение
                    Да си съживя малко темата ,защото пак се прецака трета скорост.
                    След два сезона експлоатация пак сдаде багажа.Пак е отворен и пак чуденката е голяма.Няма нищо счупено,което за мойте монтыорски умения се оказва голям проблем (друго си е да го видиш счупено и да си решиш проблема).
                    Този път трета изключваше във високите обороти когато мотора е много натоварен.
                    Междувременно се сдобих със скорости от Доминатор защото бях чел че са еднакви.Да ама не са. Имат си сериозна разлика в зъбчатките.Иначе валовете са същите.
                    Та, имам сериозни съмнения дали ще станат.Ако някой е правил тази интервенция моля да даде някой жокер.
                    Другият въпрос пред мен са "вилките".Видимо са прави,но нещо ме гложди отвътре и не мога да се сетя за начин по който да ги премеря за правота спрямо оста.Иначе във "Ушите"които на практика контактуват със зъбчатките няма износване.
                    Слагай коплект от Доминатор стават точно.

Коментар

Да не създавам нова тема може ли да ми обясните как се регулера верига за хонда хр 600!
                      Понеже трябва да сменям задна гума !

Коментар

След няколко месеца в касетки взех че си го оправих старият кон.При мен дефекта се оказа скьсана периферия на втулката която е под зьбчатката на трета скорост.Ето и нагледно за какво става въпрос http://www.youtube.com/watch?v=4SVTc2uV260 от 2,00мин се вижда дефекта.А поредицата XR600R Rebuild в Ю туб е страхотен наръчник за ХР маняците.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X