Обява

Свий
Няма добавени обяви.

TT250R Въпрос за главата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• TT250R Въпрос за главата

Здравейте.
    Една от петите на разпределителните валове ми е счупена.
    Направих запитване до Yamaha Bg , но ми казаха, че въпросната част се продава в комплект с главата , а не отделно.
    Търся решение и се надявам , че някой може да помогне. Може ли да се изработи подобен детайл , може ли въпросният да се завари и т.н.
    Наясно съм , че петата се изработва спрямо вала с точност до няколко стотни и затова ми е трудно да разреша проблема си .
    Благодаря предварително !Натиснете снимката за да я уголемите

Име:camshaft.JPG
Прегледи:1
Размер:63.6 КБ
ID:5976712

От: TT250R Въпрос за главата

Няма проблем да се направи, просто трябва да намериш човек, който да може да го направи.
    EXC TPI 2019

Коментар

Някаква идея за човек , който може да го направи . Материал ?

Коментар

Колега не знам дали няма да откриеш по моргите от някой японски автомобил но опитай.Преди за един приятел взехме клапани от някакво бусче и си ги сложи на мотора защото се оказаха същите като неговите.
        0878424143
        0887424150

Коментар

Аз се чудя дали от някоя друга 250-ка няма да има сходна част. После да я шлайфам по моя вал ?

Коментар

Нищо чудно дори и да стане без преправяне.Лошото е че с по-старичките мотори е мъка с частите дори и втора употреба.
            0878424143
            0887424150

Коментар

Е какъв зор видя точно тая пета та се строши? Там по принцип натоварване почти няма. Само клапана я бута от долу. Ако през нея не минава маслена магистрала би могло да се "закърпи" дори само временно с добре оразмерена грамотно поставена стоманена шина отгоре. Импровизирам на тема "мангализация" естествено. Но може да се окаже решение Щото другите варианти изискват точна машина , специален инструмент и истински добър професионалист. Аз преди време търсих бор-щанга за глава от Тенере 660 и не намерих никъде толкова дълга.
              0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Ами да ти кажа не знам, но хората , които разпитвам за въпросната част твърдят , че често се чупели точно тези пети при ТТР-а . Казват , че трябва да си купя цяла глава втора употреба за да се справя с проблема. Аз обаче такива намерения нямам. Намерих в Оклахома въпросната пета и ако се споразумея с човака ще я купя. От там насетне се надявам да няма големи разлики в размерите защото и аз не знам дали ще открия подходящата машина .

Коментар

Вероятността да пасне е доста малка. Доколкото знам отвора за вала се прави в завода в сглобено положение. Пожелавам успех.
                  0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X