Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Априлия Пегасо 650 - пуши черно и много харчи ???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Априлия Пегасо 650 - пуши черно и много харчи ???

Взех едно такова моторче, но пуши черно като подам газ, (черен прах) и много харчи гориво. Светна резервата и го допълних с 30 лева след 80 км пак светна, някак си ми се вижда много. Момчето от което го взех каза че не го е много карал през последната 1, 2 години и въздушния филтър го е само прал и палил без смукач, та в тоя ред на мисли дали са се размертикосали карбураторите ???

Давайте помощ, чеее.....

От: Априлия Пегасо 650 - пуши черно и много харчи ???

Черното е от богата смес. Трябва да установиш от къде идва проблема, възможно е въздушният филтър да е замърсен.
    EXC TPI 2019

Коментар

Здравей,
      Вероятно нещо не й е в ред на машинката. Нормалният разход на гориво (поне в моя случай) е 5,5-6л на 100км.
      Това , че пали без смукач също според мен не е нормално и говори за преобогатена смес.
      Погледни свещта дали е в ред и дали не прави много нагар-това също е признак за богата смес.
      А иначе как е вървенето-нормално ли се форсира и ускорява, няма ли прекъсвания в работата при някои режими?
      Важно е и какъв е типа на свещта - тези машини са капризни към свещите, препоръчвам ти да я погледнеш и да сложиш препоръчвания от производителя тип - NGK DR8EA.

Поздрави,

Коментар

Свеща, като я свалих беше отвратително черна. Като казва колегата, че не е нормално да пали без смукач, това трябва ли да значи че колкото и да е топло времето БЕЗ смукач НЕ би трябвало да запали?

Като съм на скорост но без газ и леко като подам започва да придърпва, (все едно в ниските не работи добре, но само в движение, а на място си държи 1300, 1400 стабилно)

От износена верига и пиньони може ли да придърпва, което ме съмнява малко, но да попитам все пак.....

А за ускорение, като си му подам газ на приятелката ще и се изкубнат китките с които ме стиска за якето...

Коментар

Купи си нови свещи! Разглоби и почисти карбураторите!
          Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Колега, оправи ли проблема? И при мен е такава ситуацията, пуши и харчи много и според мен по трудно се изфорсира, някак си с труд вдига обороти ( когато го караш а не на място ). И аз си мисля че е от карба ама все нямам време, пък и моя преди година го разглябя един маистор ( сменях гумените маншони ) и оттгава не е добре. Мисля че е високо нивото на горивото. Някой знае ли как трябва да е и как се регулира?
            Поздрави на всички с Пегасо!!!

Коментар

Здравеите колеги най-лесния начин за намаляване горивото в сместа е като коригирате иглите което става дори без да сваляте карбораторите, но преди да си играете с мембраните почистете въздушния филтър и сменете свеща а ако не сте мързеливи свалете карбораторите и ги почистете изцяло след това коригираите иглите.

Коментар

Благодаря колега, как точно се регулират иглите, трябва да ги смъкна надолу предполагам. Аз мисля че сега са в средно положение, поне така ми каза майстора че ги е сложил.
                Има ли нещо по особено, щото аз освен карбуратора на Балканчето друг не сам разглобявал .

Коментар

Ако си от София, ела ще ти покажа как се регулират иглите : 0884522886

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X